Dit boek redt je leven

Een boek met zo’n titel, dat wil Mrs. T. natuurlijk wel lezen!

Op de achterflap:

Richard leidt een comfortabel maar leeg bestaan. Op een dag raakt hij na een heftige pijnaanval doordrongen van een diep besef: hij wil iets betekenen voor de mensen om hem heen. Het enige wat vanaf nu voor hem telt is de liefde voor zijn dierbaren, die hij lange tijd heeft verwaarloosd: zijn ouders, zijn briljante broer, zijn geliefde ex-vrouw en bovenal zijn van hem vervreemde zoon. Zal hij het nog goed kunnen maken? Zal hij er eindelijk in slagen zinvolle relaties aan te knopen met de mensen om hem heen?

En wat vond Mrs. T. van het boek?

Het leest in ieder geval als een tierelier. Heel gemakkelijk en erg vermakelijk. De situaties waarin Richard terecht komt zijn vrij regelmatig volkomen absurd, maar daar komt de schrijver zonder problemen mee weg. Juist omdat het boek zo gemakkelijk leest en Richard een behoorlijk sympathieke hoofdrolspeler is. Mrs. T. vindt Richard trouwens ook al sympathiek als hij nog niet doordrongen is van de zaken die er echt toe doen. De manier waarop hij op dat moment zijn leven indeelt, volkomen volgens planning en zeer steriel, zou absoluut niet haar keuze zijn maar heeft toch ook wel iets aandoenlijks.

In het boek komen talloze rare wendingen voor en je maakt kennis met kleurrijke personages die weten te ontroeren. Wat vooral indruk maakt is de manier waarop Richard probeert in contact te komen met zijn zoon. De woede van de zoon om wat gebeurd is komt tot een grote uitbarsting en dat is een behoorlijk heftig stuk om te lezen.

Het boek redt dan misschien wel niet echt Mrs. T.’s (of een ander) leven, maar het gaf haar al met al een heel fijn en voornamelijk optimistisch gevoel terwijl ze het las.

Is er een boek dat wat jou betreft gelezen MOET worden omdat het zo optimistisch is en zo ja, welk boek is dat dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *