Naar huis

Mijn allerliefste Mary,

Dit wordt mijn laatste brief vanuit hier. Ik kom naar huis. Ik kom eindelijk naar huis! De brieven die je me de afgelopen jaren stuurde hebben me door de allerdiepste dalen geholpen. Jouw lieve woorden bleven mij bij in mijn donkerste momenten, tijdens mijn diepste wanhoop. Je foto is inmiddels zo goed als vergaan. Ik droeg hem op mijn hart en als ik ’s nachts de slaap niet kon vatten dan hield ik hem in mijn handen en drukte er mijn lippen op.

Lieve Mary, ik ben zo opgelucht dat ik naar huis kom. Tegelijkertijd ben ik heel bang voor wat ik daar aan ga treffen. Ik ben niet meer dezelfde Jona als 4 jaar geleden. Ik ben bang dat ik veranderd ben. Hier heb ik dingen gezien en dingen gedaan die zo weerzinwekkend zijn. Eigenlijk durf ik ze niet eens onder ogen te zien, laat staan erover te praten. Terwijl ik weet dat ik erover zal moeten praten omdat ik anders van binnenuit opgevreten wordt door deze herinneringen. Voor nu genoeg daarover.

Mijn allerliefste meisje, als het meezit ben ik over een goede maand thuis, net op tijd om de Kerst met je te vieren. Eindelijk weer samen en dan meteen met Kerst! Misschien ben je bang voor mijn terugkeer. Eerlijk gezegd: dat ben ik ook. Ik weet echter zeker dat jij sterk genoeg bent om mij te helen. Met jouw liefde en jouw steun zal ik mijn nachtmerries achter me kunnen laten en hopelijk weer de man worden die jij moest laten gaan. Al realiseer ik me dat ik nooit meer die man zal kunnen worden.

Mary, vertrouw er op dat ik van goede wil ben en dat ik voor jouw en mijn geluk wil vechten.

Tot snel, met al mijn liefde, Jona

__________________________________________________________________________

De WE-300 had dit keer als onderwerp: winterwarmte. Ik dacht, laat ik maar voortborduren op mijn WE van december vorig jaar. Ik weet zeker dat het met Mary en Jona helemaal goed is gekomen! De andere WE-300’s ook lezen? Klikkerdeklik!

En uiteraard ook nog even mijn favoriete kerstliedje erbij.

11 gedachten over “Naar huis

  1. Ontroerend verhaal. Wij hebben op onze reizen door Europa zoveel monumenten,oorlogskerkhoven en slagvelden gezien. Zoveel jonge mensen die zijn gesneuveld en ook zoveel die een levenslang trauma opliepen. Ik hoop dat we als mensheid er eindelijk iets van leren en dat Mary en Jona samen weer het geluk kunnen vinden.

  2. Mooi geschreven Kerstboodschap, Mrs T.
    Jona had geluk, hij kwam terug. Zovelen niet…
    Ben in Yper geweest, je ziet nog de waanzin van oorlog in het landschap.
    Vrede op aarde… nog zover weg.

  3. Die Jona kwam van ver terug. Hopelijk is het hem gegeven om niet terug te vallen. Zal Mary blij zijn. Jij denkt dat het allemaal goed komt. Dan houd ik me daar maar aan vast. Zeker in de kerst moeten verhalen niet slecht aflopen.

    Mooi stuk tekst, Mrs. T. De link staat er.

  4. Pingback: De WE voor de maand december | Platoonline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *