Lekkerbekken

Ik ben eigenlijk best benieuwd naar jouw voorkeuren op eetgebied. Eet je bijvoorbeeld het liefst gekookte aardappelen, ga je voor de gebakken exemplaren of voor een lekkere puree? Een ander eetlijstje vind je hier.

Dus, vul het lijstje maar in:

  1. Aardappelen eet ik het liefst …
  2. Een eitje moet voor mij …
  3. De kaas die ik eet is …
  4. Mijn toetje na het eten is …
  5. Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …
  6. Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …
  7. Op mijn pannenkoek doe ik …
  8. Mijn lunch bestaat meestal uit …
  9. Pasta hoort gegeten te worden met …
  10. Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar …

Om de antwoorden gemakkelijker te kunnen lezen, selecteer de vragen, control c en control v in het reactieveld.

33 gedachten over “Lekkerbekken

  1. Aardappelen eet ik het liefst… gekookt.
    Een eitje moet voor mij… gekookt
    De kaas die ik eet is…jong
    Mijn toetje na het eten is …rijstepap
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …niks, eet ik niet
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …naturel en koud
    Op mijn pannenkoek doe ik …appelstroop
    Mijn lunch bestaat meestal uit …crackers of rijstwafels
    Pasta hoort gegeten te worden met …gemengde groentes, rundergehakt, tomatensaus, geraspte kaas.

    Mijn favoriete gerecht is …boerenmoes / kool
    En dat maak ik als volgt klaar …

    Aardappels onderin grote pan, boerenkool erbovenop.
    Als de aardappels bijna gaar zijn rookworst erop en mee laten trekken.
    Spekjes uitbakken.
    Alles onder elkaar stampen.
    Jus voor boerenkool erbij. (Uit een pakje)
    Serveren met roggebrood met boter erbij.

  2. Aardappelen eet ik het liefst … gebakken.
    Een eitje moet voor mij … halfzacht zijn.
    De kaas die ik eet is … jongbelegen en soms oude kaas.
    Mijn toetje na het eten is … ik eet geen toetjes.
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan … groenten, nasikruiden, pittige (wok)saus.
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar … maakt G klaar.
    Op mijn pannenkoek doe ik … stroop.
    Mijn lunch bestaat meestal uit … broodje met salade (op het werk)
    Pasta hoort gegeten te worden met … salade erbij en groenten erin.
    Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar … G kookt beter dan ik en met de recepten mag ik me niet bemoeien 😉

  3. Aardappelen eet ik het liefst … Dat klopt.
    Een eitje moet voor mij … Klopt ook.
    De kaas die ik eet is … nooit over datum
    Mijn toetje na het eten is … er bijna nooit
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan … kip met kerry en groenten
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …ik bak het en eet het met spinazie en rijst. Of ik gebruik het als beleg bij een lekker wrap
    Op mijn pannenkoek doe ik … zalm, gekookt ei gemixt met roomkaas
    Mijn lunch bestaat meestal uit …brood, thee
    Pasta hoort gegeten te worden met …een vork
    Mijn favoriete gerecht is hutspot … en dat maak ik als volgt klaar …geheim recept dat al eeuwen in de familie is.

  4. Aardappelen eet ik het liefst gebakken
    Een eitje moet voor mij tegen hard gekookt aan zijn
    De kaas die ik eet is jong, belegen, komijn, oud, brie, roomkaas enz enz 😉
    Mijn toetje na het eten is meestal vla of yoghurt
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan alle mogelijke prutjes
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar: in de oven
    Op mijn pannenkoek doe ik soms poedersuiker, soms stroop, maar t liefst bak ik hartige met kaas of spek en met ui, en daar gaat dan weer niets op.
    Mijn lunch bestaat meestal uit brood
    Pasta hoort gegeten te worden met gehakt, groente en saus; of met zalm en roomsaus, of lekker als ovenpasta a la knorr.
    Mijn favoriete gerecht is dan weer dit en dan weer dat 😉

  5. Aardappelen eet ik het liefst met Hollandaise saus
    Een eitje moet voor mij medium zijn
    De kaas die ik eet is gesmolten
    Mijn toetje na het eten is notenmusli met yoghurt en roosvisee
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan kulekusaus
    Pangafilet maak ik altijd als volgt klaar met witte wijn saus
    Op mijn pannenkoek doe ik het liefst aardbeien met appelstroop
    Mijn lunch bestaat meestal uit boterham met hagelslag
    Pasta hoort gegeten te worden met veel saus
    Mijn favoriete gerecht is Champignon ragout en dat maak ik als volgt klaar
    – zelf bouillon maken van groente (ui,wortel,venkel,aardappel ect)
    – Roux maken met bloem, boter en de eigen bouilion
    – Verschillend soorten champignons aanbakken in truffelolie met knoflook en ui.
    – De champignons bij de roux doen even door laten koken. En dan heerlijk een pasteitje vullen.

    (denk dat ik het uitgebreide recept binnenkort een op mijn blog zet)

    Liefs!!

  6. 1.Aardappelen eet ik het liefst …op alle manieren.
    2.Een eitje moet voor mij …half zacht/ half hard zijn
    3.De kaas die ik eet is …20+ jong belegen of kruiden/komijnekaas
    4.Mijn toetje na het eten is …yoghurt (het liefst met een scheutje roosvicee)
    5.Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …waar ik maar zin in heb, als het maar hartig is. Rijst met zoetigheid vind ik niet te pruimen 😉
    6.Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …kruiden, beetje boter erbij, in folie en dan in de oven. Heerlijk!
    7.Op mijn pannenkoek doe ik …stroop of appelmoes.
    8.Mijn lunch bestaat meestal uit …1 bruine boterham met vlees en een bakje yoghurt met musli
    9.Pasta hoort gegeten te worden met …een lekkere saus en een salade
    10.Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar …
    Hier heb ik geen pasklaar antwoord op. Ik heb heel veel favoriete recepten…

  7. Aardappelen eet ik het liefst … maakt me niet uit, ik lust aardappels in alle vormen..

    Een eitje moet voor mij … zachtgekookt zijn

    De kaas die ik eet is … extra belegen of met komijn

    Mijn toetje na het eten is … een kop caféine vrije koffie met 2 biskwietjes

    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan … ragoût of een ander prutje

    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar … snel bakken in olie met boter

    Op mijn pannenkoek doe ik … appelstroop of suiker

    Mijn lunch bestaat meestal uit … yoghurt met granen en een stuk fruit

    Pasta hoort gegeten te worden met … veel groenten, vlees en geraspte kaas

    Mijn favoriete gerecht is … heb ik niet, ik vind teveel lekker…
    en dat maak ik als volgt klaar …

  8. 1.Aardappelen eet ik het liefst → gebakken met een uitje en kaas er overheen
    2.Een eitje moet voor mij → zacht tot medium gekookt zijn
    3.De kaas die ik eet is → Gouds belegen
    4.Mijn toetje na het eten is → voor anderen; ik eet zelden een toetje
    5.Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan → allerlei mogelijke prutjes, doorgaans met kip
    6.Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar → ik geef het aan Marc en hij maakt het lekker klaar
    7.Op mijn pannenkoek doe ik → stroop
    8.Mijn lunch bestaat meestal uit → drie tot vier bammetjes
    9.Pasta hoort gegeten te worden met → smaak
    10.Mijn favoriete gerecht is → Kip Tandoori en dat maak ik als volgt klaar → volgens het pak van Knorr 🙂

  9. Aardappelen eet ik het liefst gekookt of gebakken
    Een eitje moet voor mij geklutst worden (voor een omelet)
    De kaas die ik eet is oud
    Mijn toetje na het eten is niets
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan roerbakgroente en vlees
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar in de oven
    Op mijn pannenkoek doe ik stroop of poedersuiker
    Mijn lunch bestaat meestal uit brood met hartig beleg.

    Pasta hoort gegeten te worden met …
    Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar …

  10. Aardappelen eet ik het liefst → gepureerd.

    Een eitje moet voor mij → hardgekookt zijn.

    De kaas die ik eet is → oud of belegen.

    Mijn toetje na het eten is → Activia of griesmeelpudding.

    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan → in plaats van witte rijst eten we zilvervliesrijst en daarbij gaan groenten en vlees in een lekkere saus.

    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar → beetje kruiden eroverheen en langzaam bakken in de grillpan.

    Op mijn pannenkoek doe ik → slagroomijs.

    Mijn lunch bestaat meestal uit → 2 crackers en 1 boterham met wisselend beleg.

    Pasta hoort gegeten te worden met → een salade.

    Mijn favoriete gerecht is teveel om op te noemen en dat maak ik als volgt klaar → dat gaat dus ook niet lukken.

  11. 1. Aardappelen eet ik het liefst …
    Zowel gekookt, gebakken als puree, ik ben de zus van van Gogh
    2. Een eitje moet voor mij …
    Zacht gekookt, voor op brood gebakken of hard gekookt
    3. De kaas die ik eet is …
    Altijd “hollands” jong, belegen, oud..mjammie
    4. Mijn toetje na het eten is …
    Meestal yoghurt met of zonder smaakje, maar ijs is áltijd goed!
    5. Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …
    Rundvlees,ui en kerriesaus
    6. Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …
    Maak ik nooit zelf klaar, hoogstens gerookt op de boterham
    7. Op mijn pannenkoek doe ik …
    Basterdsuiker, soms rode jam
    8. Mijn lunch bestaat meestal uit …
    Brood met vleeswaren , soms een pannenkoek of soep
    9. Pasta hoort gegeten te worden met …
    Ik ben geen pasta liefhebber, met spaghetti of macaroni heb je het wel gehad
    10.Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar …
    Dat wisselt heel erg maar is altijd Hollandse pot als ik mag kiezen.

  12. Aardappelen eet ik het liefst …
    – geen voorkeur, ik hou vooral van afwisseling.
    Een eitje moet voor mij …
    – regelmatig gegeten worden. Ik hou van zachtgekookt, gebakken, spiegelei, omelet, zelfs van roerei en gepocheerde eieren. Ook hier vind ik afwisseling belangrijk
    De kaas die ik eet is …
    – Wat ik maar te pakken kan krijgen hier. In deze tijd van het jaar kunnen we heel makkelijk aan heel veel soorten kaas komen (na Kerstmis) en dan heb ik wel zes soorten kaas in huis. Maar meestal hebben we oud belegen en jong in huis. Wij kunnen hier niet aan komijnekaas komen. Soms nemen we een stukje uit Holland mee.
    Mijn toetje na het eten is …
    – Wij eten echt NOOIT een toetje na het eten. Midden op de dag als ik een beetje honger heb, wil ik wel eens een beetje yoghurt nemen of een peperkoekje of een blokje chocola, maar na het eten nemen we nooit wat..
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …
    – nassikruiden, ui, knoflook en stukjes varkensvlees (nassi). Of ik eet het met vis uit de oven en een dillesausje of zo. (en dan met sugarsnaps of peultjes en een salade met appel)
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd/meestal als volgt klaar …
    – Ik grill de zalm in een braadslee met een beetje boter er overheen en een heel dun laagje paneermeel erover, net genoeg om het vocht te binden wat eruit komt. Op het laatst leg ik er dan drie plakjes citroen op en laat die even flink meewarmen.
    Op mijn pannenkoek doe ik …
    – heel veel verschillende dingen (had ik al gezegd dat ik van afwisseling hou?) soms stroop of bruine suiker, maar ook heerlijke zelfgemaakte jam of avocado met appel en banaan en een beetje zelfgemaakte zwartebessensiroop, of avocado met sla, komkommer, mayonaise, tomaat en sterrekers.
    Mijn lunch bestaat meestal uit …
    – warm eten of brood met radijs en sterrekers of knäckebröd met pindakaas of banaan
    Pasta hoort gegeten te worden met …
    – knoflook, iets ui, basilicum, pijnboompitten en olijfolie. Maar er hoort natuurlijk niks als het om pasta gaat. Het is ook heel lekker met tomaat- of paprikasaus, met gehaktballetjes, met zeevruchten, om er maar eens een paar op te noemen.
    Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar …
    – Ik heb een heleboel favoriete gerechten. Ik hou van echt Hollands eten zoals stamppot rauwe andijvie of boerenkool of zuurkool of erwtensoep, maar ook van soep, allerlei soorten Indisch en Italiaans eten of hamburgers met patat of salades. Voorwaarde voor goed eten is verse ingrediënten van goede kwaliteit, veel groenten en/of rauwkost en met liefde klaargemaakt

  13. 1.Aardappelen eet ik het liefst gekookt…
    2.Een eitje moet voor mij zacht gekookt…
    3.De kaas die ik eet is het liefst frans, maar alle andere lust ik ook …
    4.Mijn toetje na het eten is geen …
    5.Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan roerbakgroenten en nasivlees (makkelijke maaltijd) …
    6.Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar bakken of oven …
    7.Op mijn pannenkoek doe ik schenksstroop …
    8.Mijn lunch bestaat meestal uit 2 boterhammen, ham, leverkaas of andere vleeswaren…
    9.Pasta hoort gegeten te worden met een lepel en vork :-)…
    10.Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar Te veel om op te noemen, maaltijdsoep, eenpans gerechten stamppotten enz. …

  14. 1.Aardappelen eet ik het liefst …
    gepoft of gebakken. Maar ik ben geen liefhebber van aardappelen. Zoete aardappelen vind ik wel oké.
    2.Een eitje moet voor mij …
    Nee, niet echt. Soms als tussendoortje als ik honger heb.
    3.De kaas die ik eet is …
    meestal helaas 20+ of 30+. Ik ben een enorme kaasliefhebber. Het liefst schimmel- en blauwe kazen uit Frankrijk, Italie of Spanje. Maar je wordt er zo vreselijk dik van!!
    4.Mijn toetje na het eten is …
    koffie met één blokje 72% chocolade.
    5.Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …
    witte rijst eet ik uiterst zelden. Zilvervlierijst en arboriorijst eet ik wel. Met soms een groente-, soms een vlees- en meestal een vis toevoeging. Of beide.
    6.Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …
    in de oven in witte wijn en met kruiden. Of in alu.foliemet toevoeging van groente of kruiden. Of gewoon gebakken in de pan als het een stevige vis is.
    7.Op mijn pannenkoek doe ik …
    Ik eet nooit pannenkoeken. Als ik moet (soms worden we uitgenodigd) het liefst met kaas en gember.
    8.Mijn lunch bestaat meestal uit …
    soms twee bruine boterhammen met kaas of pindakaas. Maar meestal havermout met sojamelk.
    9.Pasta hoort gegeten te worden met …
    groente en veel kruiden. En naar keuze met vlees of vis.
    10.Mijn favoriete gerecht is stamppot andijvie en dat maak ik klaar met heel veel andijvie, weinig aardappels, spekjes en mosterd. Simpel.
    Maar ook tarbot vind ik heerlijk, vis in het algemeen eigenlijk wel. Risotto met veel paddestoelen (plus een handvol gedroogde en geweekte erdoor; yummie) of met erwtjes en kaas.
    Och, er is zoveel wat ik graag eet! Helaas!
    Janny

  15. Aardappelen eet ik het liefst … Gepoft, in de schil.
    Een eitje moet voor mij … Alles goed. Gebakken, gekookt, met kruiden of ham.
    De kaas die ik eet is … Jong. Of brie.
    Mijn toetje na het eten is … Yoghurt, of niets. Uit eten: tiramisu, cheesecake, pannekoekjes…
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan … Prutje. Vlees met saus. Of chili. Boboti?
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …Kan ik niet!
    Op mijn pannenkoek doe ik … Stroop
    Mijn lunch bestaat meestal uit … 2 boterhammen
    Pasta hoort gegeten te worden met … Mes en vork, haha. Man zegt dat ik een onwetende barbaar ben.
    Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar … Iets makkelijks als lasagnette uit pak! Ik ben ook heel goed in tosti’s.

  16. Aardappelen eet ik het liefst geprakt met jus.
    Een eitje moet voor mij hardgekookt.
    De kaas die ik eet is jong.
    Mijn toetje na het eten is vla of yoghurt, maar eigenlijk eet ik nooit een toetje.
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan chicken tonight.
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar: Gewoon bakken in de pan.
    Op mijn pannenkoek doe ik appel en kaneel.
    Mijn lunch bestaat meestal uit brood en een soepje.
    Pasta hoort gegeten te worden met een lekkere saus.
    Mijn favoriete gerecht is spaghetti carbonara.

  17. Aardappelen eet ik het liefst … uit de oven
    Een eitje moet voor mij … hardgekookt of gebakken
    De kaas die ik eet is … gesmolten
    Mijn toetje na het eten is … Vla
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan … chicken tonight, kip met ananas,vanalles ‘prutje’
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar … In de oven. Of ik eet het in een restaurant
    Op mijn pannenkoek doe ik … Spek, appel en stroop
    Mijn lunch bestaat meestal uit … Boterhammen
    Pasta hoort gegeten te worden met … Rode saus en gehakt
    Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar … Pizza!!! Die zijn het lekkerst bij de Italiaan. Wat ik graag zelf klaar maak en waar ik fan van ben is draadjesvlees. Vlees in de pan aanbraden, ontbijtkoek en wat kruiden erbij en lang wachten. Heerlijk met rode kool of hutspot. Mjam!

    En bedankt! Nu heb ik zin in draadjesvlees….
    Fijn weekend!

  18. Pingback: Lekker | apenstaartjeweblog

  19. Aardappelen eet ik het liefst NIET
    Een eitje moet voor mij gebakken zijn
    De kaas die ik eet is GEIT
    Mijn toetje na het eten is tTIRAMISU
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan NIETS, ik eet nooit witte rijst
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar in de oven in aluminiumfolie
    Op mijn pannenkoek doe ik iets HARTIGS
    Mijn lunch bestaat meestal uit een salade
    Pasta hoort gegeten te worden met pesto
    Mijn favoriete gerecht is pasta con pesto en dat maak ik als volgt klaar http://www.ah.nl/allerhande/recepten/733276/pasta-con-pesto-e-patate…

  20. 1.Aardappelen eet ik het liefst …niet te vaak
    2.Een eitje moet voor mij …op zondagochtend bij het ontbijt
    3.De kaas die ik eet is …van een echte kaasboer
    4.Mijn toetje na het eten is …altijd lekker, soms zelfgemaakt
    5.Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …risotto maak ik dan
    6.Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …stoomoven
    7.Op mijn pannenkoek doe ik …niks, hou er niet van
    8.Mijn lunch bestaat meestal uit …2 bruine boterhammen en fruit, melk
    9.Pasta hoort gegeten te worden met …van alles. Lekker!
    10.Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar …
    Heel veel, ik ben een echte kookgek.

  21. Aardappelen eet ik het liefst in de vorm van patatten. ^^
    Een eitje moet voor mij ergens doorheen, want zo lust ik ‘t niet.
    De kaas die ik eet is kaaschips. verder geen kaas voor mij.
    Mijn toetje na het eten is meestal ook niks.
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan thaise curry. ^^
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar: niet.
    Op mijn pannenkoek doe ik stroop. o
    Mijn lunch bestaat meestal uit totaal verschillende dingen. ene dag een kwarkje, andere dag een soepje, dan een salade, dan wat over was van de maaltijd van de dag ervoor, dan weer fruit, enz.
    Pasta hoort gegeten te worden met een blij kind? ^^
    Mijn favoriete gerecht is biefstuk, sla en frietjes. echt.

  22. Aardappelen eet ik het liefst gebakken.
    Een eitje moet voor mij zachtgekookt zijn.
    De kaas die ik eet is oud.
    Mijn toetje na het eten is niks, ik eet toetjes op allerlei tijdstippen, maar niet na het eten.
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan een zoetzure saus, groenten en kip.
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar: niet.
    Op mijn pannenkoek doe ik suiker.
    Mijn lunch bestaat meestal uit niks (slecht he).
    Pasta hoort gegeten te worden met tomatensaus.
    Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar … Heb ik niet!

  23. Aardappelen eet ik het liefst … gebakken
    Een eitje moet voor mij … semi-hard gekookt zijn
    De kaas die ik eet is …zo oud en seniel mogelijk
    Mijn toetje na het eten is …kwark
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …ik eet geen witte rijst
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …in de oven of grillen
    Op mijn pannenkoek doe ik …suiker, kaneel en appel (als ik ze al eens eet)
    Mijn lunch bestaat meestal uit …twee bruine boterhammen, een kaas en een vlees
    Pasta hoort gegeten te worden met …pastasaus en parmezaan en zeevruchten
    Mijn favoriete gerecht is … boterham kaas en dat maak ik als volgt klaar …boterham smeren met Becel en kaas erop 🙂

  24. 1.Aardappelen eet ik het liefst …als het aan mij lag en ik geen kinderen had, at ik ze niet. maar het liefst … oke… in de schil, uit de oven met rozemarijn.
    2.Een eitje moet voor mij …vers zijn, verd vind ik ei verrukkelijk en eet ik het graag in al zijn vormen 😉
    3.De kaas die ik eet is …bij voorkeur boerenkaas, oud en lekker pittig.
    4.Mijn toetje na het eten is …wisselend, indien er te weinig fruit gegegten-fruit- anders yoghurt met fruit en muslie, in de zomer wel eens ijs-achtig 🙂 maar vaak eten we geen toetje ook.
    5.Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …ik ben dol op zogenaamde prutjes met witte rijst, maar moet ik kiezen?? ajam paniki.
    6.Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …liefst gegrilled met bv dillen en/of schijfje citroen geserveerd.
    7.Op mijn pannenkoek doe ik …caramel stroop YUMMie
    8.Mijn lunch bestaat meestal uit …op de dagen dat de basisschool vrij is smiddags eten we tosties als lunch, anders brood en/of maak ik een salade van restjes groente van de vorige dag.
    9.Pasta hoort gegeten te worden met … maakt niet uit diverse smaken zijn oke.
    10.Mijn favoriete gerecht is …wisselend, ik hou van afwisseling, maar moet ik kiezen? pompoensoep. en dat maak ik als volgt klaar …
    Hak pompoens in stukken ( schil mag bliven zitten in dien jonge pompoen kook je die wel stuk indien niet dan kun je na het koken het zacht geworden pompoensvlees er heel makkelijk afscheppen), kook de stukken met ene bouilionblok en een rood pepertje met pit, staafmixer als het gaar is spekjes erdoor en handje gebroken spagettie eventueel room erdoor voor het opdienen serveren met maaisbrood.

  25. – Aardappelen eet ik het liefst gebakken of als puree
    – Een eitje moet voor mij gebakken zijn met kruiden, of gevuld
    – De kaas die ik eet is jong belegen
    – Mijn toetje na het eten is yoghurt
    – Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan Sajoer boontjes en Rendang vlees
    – Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar… ik ben niet zo van de vis
    – Op mijn pannenkoek doe ik… ik hou niet van pannenkoeken
    – Mijn lunch bestaat meestal uit boterhammen, een stukje fruit en soms een soepje erbij
    – Pasta hoort gegeten te worden met een vork en salade erbij
    – Mijn favoriete gerecht is o.a. ovenpasta en dat maak ik als volgt klaar: ongekookte pasta in een ovenschaal met smac, champignons en paprika. Daar giet je de ovenpasta-mix (gemengd met kookroom) overheen en tot slot een laagje geraspte kaas. 45 minuten in de oven op 220° C. Heerlijk!

    Geniet van je weekend!
    liefs Insoon

  26. Wat een leuk idee, ik doe mee:

    1.Aardappelen eet ik het liefst uit de oven
    2.Een eitje moet voor mij net niet snotterig, net niet hard, precies goed zijn!
    3.De kaas die ik eet is extra belegen of oud. Jonge kaas, brrrr…
    4.Mijn toetje na het eten is fruit.
    5.Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan rendang, roekjak, semoer, sajoer, ja ik hou van Indisch eten (moet ook wel met een Indonesisch gezin)
    6.Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar: NIET!
    7.Op mijn pannenkoek doe ik appelmoes met kaneel en suiker. Hmmmm!
    8.Mijn lunch bestaat meestal uit warm eten dat over is van de dag ervoor.
    9.Pasta hoort gegeten te worden met: Ook niet. Dat lust mijn man niet, dus dat eten we eigenlijk nooit.
    10.Mijn favoriete gerecht is Soto Ajam en dat maak ik als volgt klaar: http://www.mcdid.nl/2012/04/07/eerste-recept-soto-ajam/

  27. Aardappelen eet ik het liefst als patat of chips.
    Een eitje moet voor mij niets. Is in elke vorm lekker.
    De kaas die ik eet is meestal Zwitserse strooikaas. Andere kaas is te zout.
    Mijn toetje na het eten is kwark met vers fruit. Ik eet dat meestal midden op de middag al.
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan van alles, maar vooral veel groente.
    Zalm (of een andere vis) maak ik niet klaar. Ik hou er niet van.
    Op mijn pannenkoek doe ik geroerbakte groenten.
    Mijn lunch bestaat meestal uit volkorenbrood met Zwitserse strooikaas.
    Pasta hoort gegeten te worden met veel groenten.
    Mijn favoriete gerecht is groentesoep en dat maak ik als volgt klaar met een lekkere sterke bouillon maar dan wel zonder het uitgekookte vlees.

  28. Aardappelen eet ik het liefst …op alle manieren, ik ben er gek op!
    Een eitje moet voor mij …heel zacht zijn.
    De kaas die ik eet is … beetje pittig
    Mijn toetje na het eten is … alleen op zondag. Vlaachtig
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan … vlees of groente
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar … het liefst in de oven
    Op mijn pannenkoek doe ik … appelstroop
    Mijn lunch bestaat meestal uit … een warme maaltijd
    Pasta hoort gegeten te worden met … een lekker zelfgemaakt sausje
    Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar … uuuh…. ik zou er een boek over kunnen schrijven, een echt favoriet gerecht heb ik niet. In ieder geval altijd iets met verse groente. Lekker kokkerellen, heerlijk ontspannend vind ik dat.

  29. 1.Aardappelen eet ik het liefst gebakken of gefrituurd 🙂
    2.Een eitje moet voor mijhard gekookt zijn.
    3.De kaas die ik eet is geïmporteerd uit NL!
    4.Mijn toetje na het eten is er niet. Ik ben niet zo van de toetjes.
    5.Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan alles wat in de wok kan!
    6.Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar; lekker de oven in, met een pesto erover of met fetakaas. 180 gr, 20 minuten.
    7.Op mijn pannenkoek doe ik appelstroop (Schinnen), ook geïmporteerd uit NL!
    8.Mijn lunch bestaat meestal uit een bruine boterham met kaas.
    9.Pasta hoort gegeten te worden met een lekkere salade erbij. De pasta zelf kan op alle manieren gemaakt worden, heerlijk!
    10.Mijn favoriete gerecht is: knolgewas/wortelgewas uit de oven. Dat maak ik als volgt klaar; pastinaak, wortel, zoete aardappel en venkel schillen en in stukken snijden. In een ovenschaal leggen. Rijkelijk met olijfolie erover, zeezout erover, in de oven op 200 gr, 20-30 minuten. Af en toe roeren.

  30. Aardappelen eet ik het liefst … in de stamppot
    Een eitje moet voor mij …zacht gekookt zijn of met het bolletje nog heel
    De kaas die ik eet is … geimporteerd
    Mijn toetje na het eten is …thee
    Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …groenten en vleesgerechten zijn de basis. Rijst is de vuller.
    Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …in sushi
    Op mijn pannenkoek doe ik …kaas, spek.
    Mijn lunch bestaat meestal uit …rijst met groenten / groene smoothie
    Pasta hoort gegeten te worden met … heel veel groenten
    Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar … ik heb er teveel om op te noemen.

    • 1.Aardappelen eet ik het liefst …
      Gebakken met rozemarijn
      2.Een eitje moet voor mij …
      halfzacht zijn
      3.De kaas die ik eet is …
      heel oud
      4.Mijn toetje na het eten is …
      geen
      5.Witte rijst vormt de basis, daarbij doe ik dan …
      roerbakgroenten en een beetje kleingesneden kifilet en wat woksaus
      6.Zalm (of een andere vis) maak ik altijd als volgt klaar …
      stomen met wat italiaanse kruiden
      7.Op mijn pannenkoek doe ik …
      niks pannenkoek met kaas of spek of appel
      8.Mijn lunch bestaat meestal uit …
      2 bruine boterhamme met kaas
      9.Pasta hoort gegeten te worden met …
      verse saus met tomaten veel groenten en kruiden en parmezaanse kaas en italiaans brood en een salade
      10.Mijn favoriete gerecht is … en dat maak ik als volgt klaar …
      lasagna uit een boek van jamie olivier, vers en in plaats van bechamel gaat er dan creme fraiche in, net zoveel callorien maar smaakt veel frisser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *