Timper, nescafé en rummikub

Wat een enorm vreemde titel zul je wellicht denken. Nou, dat is het ook natuurlijk. Maar ik ga hem nu aan je uitleggen.

Mijn oom is inmiddels al weer enige tijd weduwnaar. Na een gruwelijke depressieve dip (of twee) vergaat het hem inmiddels best heel goed gelukkig. Hij is weer druk met allerlei zaken en hij heeft zijn grote hobby: met spoed naar de Noordkaap rijden en weer terug rijden weer opgepakt. Ik weet niet hoe vaak hij die reis al gemaakt heeft, maar hij is al heel vaak op en neer geweest. Zo vaak, dat hij waarschijnlijk geen mensen meer kan vinden die met hem mee willen. 😉 Want tja, wat heb je eraan … met een noodvaart richting noorden, net voor de noordkaap omdraaien (want hé, die entree ga je toch niet betalen) en dan weer met een noodgang naar het zuiden rijden.

Maar goed, mijn oom wilde ook dit jaar weer richting noorden en dan het liefst met een reisgenoot. Hij plaatste daarom een tijdje geleden in het plaatselijke suffertje een oproep: gezocht, reisgenoot voor reis naar de Noordkaap.

En waarempel, hij heeft zowaar een reisgenoot gevonden: een weduwe hier uit het dorp die ongeveer zijn leeftijd heeft. Oh la la, het zal niet lang duren voordat het roddelen een aanvang neemt (als dat al niet begonnen is).

Veel eisen stelde mijn oom overigens niet aan zijn eventuele reisgeno(o)t(e). Hij/zij moest:

  • timper kunnen maken
  • nescafé drinken
  • kunnen rummikubben

Laat de uitverkorene aan al deze eisen nu voldoen!

Maar goed: nu vraag ik me vooral af, weet jij wat ‘timper maken’ betekent? En nee, het antwoord vind je niet via google.

28 gedachten over “Timper, nescafé en rummikub

  1. Timper… wat een leuk woord!

    En wat goed van oom en reisgenote dat ze zich niets aantrekken van roddels. Hopelijk hebben ze een leuke tijd. Met die rummikub moet dat wel lukken, maar die nescafe…. bah, bah, bah..

  2. Ik ben erg blij dat mijn broer weer zo,n zin in het leven heeft en dat hij een reisgenoot heeft gevonden. Ook voor haar heb ik bewondering want zij is een enigst kind dat vroeger van haar ouders niet eens naar het voortgezette onderwijs mocht omdat dat in een grotere plaats was, wel 7km fietsen van hier. Die ouders durfden hun dochter dat echt niet te laten doen! Dat had als gevolg dat ze hier 3 jaar in de 6e klas zat omdat ze nog leerplichtig was.Geweldig toch dat zo.n vrouw op haar 70e durft zeggen:Dorpsroddels of niet ik ga mee naar het uiterste noorden en ben vastbesloten er van te genieten. Ik wens ze een fantastische reis samen en veel lekkere pannenkoeken!

  3. In ieder geval iedereen rustig láten roddelen, je ook heeft groot gelijk dat hij voor een reisgenoot kiest en dat dan toevallig een vrouw is…., so whát!
    Timper maken ….? Ik niet hoor ,tenzij wat ik hier tussen de antwoorden lees klopt ,dán kan ik het 😉

  4. Timper weet ik niet, maar nescafe en rummikub, daar maak je mij niet blij mee! Wel fijn dat hij een gelijkgestemde ziel gevonden heeft.

  5. Ja hoor, mijn opa zei altijd tegen oma “Ga jij eens koektimper maken” en dan stonden `s avonds de pannekoeken op tafel. Leuk stukje, ik ben benieuwd naar het vorvolg (?)

  6. Ik heb er nog nooit van gehoord, weet ook niet wat het is. Wel fijn dat je oom iemand heeft gevonden om met hem mee te gaan.

    En leuk dat het hier lente is! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *