Mobieltje

In januari 2013 kocht ik mijn eerste smartphone en sloot ik ook een abonnement af. Dat abonnement was een koopje. Ik heb het eerste jaar, meen ik, € 11,= per maand betaald en momenteel betaal ik € 22,=. Nou weet ik niet of het aan de ‘goedkoopheid’ van het abonnement ligt, maar ik had vrij vaak geen verbinding met internet. Maar misschien lag het ook aan het toestel? Want daar ben ik uiteindelijk helaas nooit echt kapot van geweest.

Nou heb ik weinig verstand van die dingen, maar het interne geheugen zat binnen de kortste keren vol en dat terwijl ik zelf maar een paar apps gedownload had. Wat het ding wel deed was uit zichzelf allerlei dingen downloaden en als het ook maar even kon continu updaten.

Ook verloor ik regelmatig de verbinding met telefoon en sms, maar dat wist ik dan vaak niet. Appjes kwamen wel binnen, en zo deed wordfeud (zeer belangrijk) en internet het gewoon wel. Gebeld worden kon ik echter niet. Iemand die belde kreeg meteen de voicemail en het sms’je dat de eventueel ingesproken voicemail zou moeten aankondigen kwam dus nooit binnen. Zoals gezegd, dat had ik vaak niet in de gaten en dat is natuurlijk een kwalijke zaak. Zowel dat niet in de gaten hebben als dat niet bereikbaar zijn.

Ik ben ooit met de telefoon teruggeweest naar de winkel, maar ja, daar wisten ze zo 123 ook niet te vertellen wat en dan mis ging. Ze konden hem wel opsturen, maar dan was ik hem 4 tot 6 weken kwijt en of het uit zou halen??? Tsssss!

Foto’s maken met de mobiel ging ook niet super. Zo heb ik ooit ontdekt dat ik wel kon zoomen met de camera als ik de resolutie op z’n laagst zette, maar dat had dan weer als gevolg dat de kwaliteit van de foto’s nog belabberder was, dus dat had ook weinig zin. Inmiddels is een smartphone zonder voorcamera voor het maken van superselfies natuurlijk sowieso zo 2013.

Last but not least is ook het touchscreen van mijn toestel niet meer heel erg best. Het duurt ‘eeuwen’ voordat hij reageert en dat is natuurlijk niet heel tof.

Enfin, mijn abonnement verloopt bijna dus er is alle reden voor een nieuwe telefoon. Dus, je raadt het wellicht al, welk toestel heb jij? Bevalt het goed? Als je zelf een nieuwe zou mogen kopen nu, welke zou het dan zijn? En kan iemand mij uitleggen wat nu eigenlijk het slimste is: een toestel kopen en sim only, zo’n duur maandabonnement waarbij je de telefoon dus eigenlijk ‘krijgt’ of toch maar gewoon prepaid? Want hoevaak gebruik ik internet nu eigenlijk buiten de wifi-spots waar ik dagelijks ben?

Kortom, ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en tips.

35 gedachten over “Mobieltje

  1. Tja, wat zal ik zeggen… ik hou van appeltjes… dus ik heb ook appeltjes. Ik heb ‘r zelfs 2: ‘n 5 (voor m’n werk) en ‘n 6 (privé)!!! Ik ben ooit bij de 3gs begonnen en dat systeem beviel me eigenlijk heel erg goed. Terwijl ik eigenlijk heel lang best wel anti-apple ben geweest… (en overigens nog stééds tegen die mensen die ‘r zo’n hype van maken! daar word ik altijd ‘n beetje allergisch van ;-)). Maar toegegeven: die hebben vaak niet de goedkoopste abonnementjes.
    Ik heb die Android telefoons gezien en ja, zo’n Samsung S5 is bést heel leuk… maar ik snap dat Android gedoe niet… vind ‘t zo omslachtig… ‘s vast ‘n kwestie van wennen hoor maar dat houdt wel in dat ik toch steeds voor ‘n Iphone ga… Heb m’n vader overigens laatst mijn oude iphone 4s gegeven en hij is ‘r érg blij mee. Maargoed, hij had al ‘n Ipad waar hij mee overweg kan, en ‘t leek mij ‘t meest verstandig om het hem, na zijn oude Nokia van bijna 9 jaar oud, niet nodeloos ingewikkeld te maken 😉

  2. Ik heb sinds 6 weken een Samsung Galaxy S5. Naar volle tevredenheid. Samsung bevalt mij al jaren heel erg goed. Wel heb ik een redelijk duur abonnement van 40 euro waarbij ik de telefoon inderdaad “gratis” kreeg. Ook kreeg ik er een gratis Samsung Galaxy Tab bij die mijn kinderen naar volle tevredenheid gebruiken want ik had al een Tab.

  3. Ik had een Samsung Galaxy Advance, nu heb ik de Samsung Galaxy Express I8730. Bij de laatste had ik al snel een vol geheugen, maar met het aanpassen van de instellingen (wat betreft updaten en downloaden en back-uppen en weet ik wat nog meer) en een extra geheugenkaartje is ook dat opgelost. Ik ben er tevreden mee, maar weet niet hoe een I-phone is omdat ik die nog nooit gehad heb. Mijn enige Apple product is een bejaarde I-pod en die werkt ook met mijn Toshiba laptopje dat al net zo bejaard is.

    Ik heb een abonnement. En tot mijn schaamte moet ik je bekennen dat ik nu even niet weet wat ik betaal en wat ik precies heb.

  4. Ik weet het, ik loop jaren achter, geen i-phone, geen i-pad, in de lade, een leeg bijna nooit gebruikt mobieltje . Toch heb ik niet het gevoel iets te missen. Iedereen om mij heen heeft een mobieltje dat foto’s maakt, ze zetten het op e-mail en voilá ik heb het.

    groetjes, Ria

  5. Ik heb een Samsung Galaxy Note 3. Fijne grote telefoon (echt enorm 🙂 ) en maakt mooie foto’s. Ik had hiervoor een iPhone en daar werd ik helemaal gek van. Na iedere update werd dat ding trager. In de hoop natuurlijk dat je een nieuwe aanschaft. Ik heb een abo met toestel. Heb bij bijna alle aanbieders gekeken en SIM-only is niet heel veel goedkoper dan een abo. Bij veel aanbieders is het tegenwoordig ook heel normaal dat je je toestel least. Dan moet je ‘m dus teruggeven aan het einde van je abo. Op zich een prima systeem, ware het niet dat het zo ongeveer niks scheelt in de kosten. Nu betaal ik net zoveel en is het toestel gewoon van mij.

  6. Hm ik heb een samsung galaxy note 2, nu al bijna 2 jaar en ben er nog steeds erg blij en tevreden mee.
    Prachtige foto’s en door zn grootheid (het si wel een joekel) is het bijna een soort kleine tablet.
    Ik heb het toestel zelf los gekocht ( met korting) en heb er een los simonly abbo bij met sinds deze zomer voor het eerst een heel klein internet abbo erbij, want het abbo wat ik toen had hield op te bestaan, dus ik moest wat. (daarvoor deed ik het gewoon met de wifi hotspots of was ik wel eens niet bereikbaar….mijn liefjes weten dan dat ze me even moeten smssen of bellen als de nood hoog is als ze zien dat apjes niet aankomen. Maar nu dus een heel klein internet abbo, en op mijn telefoon heb ik een data limiet ingesteld zodat ik ruim voor het overschrijden daarvan een waarschuwing krijg en ik wifi eventueel uit kan zetten.
    Ik zou nooit kiezen voor een betaald telefoontje via abbo want idd zijn die voor de 2 jaar om zijn bijna allemaal stuk 🙂 iig van de mannen, aldus de helpdeskmedewerkers .
    En tenzij je ook de rest van apple heb zou ik niet voor een ifoontje gaan mijn dochter heeft er als enige hier in huis een en het connect niet echt heel lekker en handig met de rest van de gewone laptops, vinden wij 😉

  7. Ik had hiervoor een Samsung maar was daar niet heel erg blij mee. Kreeg van mijn zoon een “afdankertje” een Iphone 4 en ben daar superblij mee. Makkelijk om mee om te gaan. Best goede foto’s al gebruik ik hem daar niet veel voor.
    Heb zelf een heel goedkoop abonnement bij tele2 voor 8 euro in de maand. Ik gebruik alleen internet als ik ergens wifi heb. Kan het ook wel via de provider doen maar het het nooit geactiveerd omdat dan toch ongemerkt allerlei dingen automatisch internet op gaan zoeken. Voor mij werkt het goed zo.

  8. Na nogal wat ellende te hebben gehad met een Samsung Galaxy S1, ben ik ruim 2 jaar geleden overgestapt naar iPhone, een 4S. Naar grote tevredenheid want ondertussen heb ik de 5S. Plus een iPad en een MacBook. Kortom: ik ben door die iPhone verslaafd geraakt aan Apple. Hier zeker geen Android telefoon meer en al helemaal geen Samsung (en dan te bedenken dat ik 4 keer achter elkaar een Samsung heb gehad).
    Ik heb de iPhone in een abonnement en daar betaal ik 37 euro per maand voor.

  9. Oef…tips genoeg haha. Ik zou het je niet kunnen vertellen, want ik heb een telefoon van de zaak… maar als ik toch privé zou moeten, dan werd het denk ik toch een apple…tja :-). Succes met een keuze maken in ieder geval!

  10. Nu al 1,5 jaar mijn iphone 5 en daarvoor de 3 en 4s gehad. Nog steeds tevreden. Maak er veel foto’s mee en omdat ik slecht kan weggooien (ondanks dat de foto’s ook op de pc staan) heb ik wel eens last dat mijn foon vol is, maar dat is meer mijn fout. Abbo is van T-mobile, maar stap na het einde over op kpn. Verbinding is niet altijd goed. Straks ook sim only.

  11. Ik heb al drie jaar een I-Phone 4s. Nooit problemen. Geheugen niet vol. Ik ben een apple fan. Ik heb HI sim only 750 MB en minuten weet ik zo niet. Net geen 15 euro per maand. Nog nooit meer verbruikt. Internet is onbeperkt. Wordt alleen na 750 MB trager. Ik zou 4s adviseren als los toestel. Die zijn niet meer zo duur. Dan z’n sim only erbij.

  12. Ik heb een Huawei Ascend 5 (koste bij Vodafone ongeveer 100,00)en dit bevalt me redelijk tot goed. De interne opslag is helaas ook al vol waardoor ik er geen nieuwe apps op kan zetten maar verder voldoet ie prima. Foto’s zijn ook niet van de allerbeste kwaliteit maar daar heb ik hem ook niet voor gekocht. Ik heb geen abonnement maar Vodafone pre-paid. Ik ben meestal thuis en zit dan op mijn eigen Wifi en dat kost dus niets extra. Ik geval van nood en geen hot-spot kan ik voor 1 euro per dag 24 uur internetten. Nu ik mijn mobiel bijna een jaar heb blijkt dat ik ongeveer 20 euro per half jaar gebruik en daar kan geen abonnement tegen op.

  13. Ik heb zelf een iPhone 5S met een abonnement voor onbeperkt bellen/sms-en en veel mb’s. Daar komt wel bij dat dit het enigste telefoontje is wat ik heb (heb geen vast toestel in huis). Een super fijn toestel wat goed werkt, prima foto’s maakt en goed bereik heeft.
    Ben benieuwd voor welk mobieltje jij gaat kiezen, succes!

  14. Ik heb nog een oudje, de Samsung Galaxy Ace 2. Ook problemen nu met het intern geheugen en ook zoekende naar een nieuw toestel. In mei kan ik hem verlengen maar wil eigenlijk geen duur abonnement, heb nu sim only en dat bevalt me prima maar ja, zo’n duur toestel kopen…

  15. iPhone 4S. Nu al weer 3 jaar ..
    Sinds een jaar een sim only abo van KPN (want toestel nog goed) voor 17,50. Iets met SMS-en, bellen en beperkt internet. Het beperkte zit ’em er in dat wanneer ik over mijn limiet heen ga, de verbinding wat trager wordt.
    Nadeel van dit KPN abonnement is dat ik niet opgemaakte SMSjes en bel minuten niet meeneem naar de volgende maand.
    Volgend jaar stap ik over naar een provider bij wie ik dat wel kan. Of misschien wel prepaid. Zo vaak gebruik ik de telefoon niet.

  16. Na jaren een iPhone heb ik nu al weer een poos een LG Nexus 5 en een sim-only abonnement. Een eerdere overstap naar android beviel erg slecht, maar daar heb ik nu geen last van. Ik ben nog steeds erg tevreden over mijn Nexus 5.

  17. Ik heb sim-only en iphone 4S. ik had hiervoor Samsung Galaxy S2 ook met sim-only. Beiden bevallen me goed. Ik zou hierna weer voor iphone gaan, ik vind het zelf net iets gemakkelijker, maar dat is ook omdat ik ook een ipad heb en dat werkt dan gemakkelijk samen. Maar met een laptop is een android toestel weer handiger. Als je goed shopt maakt het weinig uit of je sim-only en los toestel doet of abo inclusief toestel. Echter wij kozen voor liever hoge kosten in 1 keer en dan lage maandlasten. Ik heb nu 2 jaar abo(eerste jaar zit er ruim op) voor 16 per maand. 250 min/sms en 500 mb. Ik heb hier teveel minuten aan, maar dit was een aanbieding, de 150 min die voor mij voldoende zou zijn was daardoor duurder.

  18. Ehhh…. dat vraag je aan mij….? met m’n pre-payed “Nokia weet ik veel welk nummer” van 3 jaar oud! Waarschijnlijk heb jij dus hetzelfde toestel als mijn kleinzoon waarover ik het in een iets ouder logje had…… ik kon hem mailen op z’n telefoon maar bellen hó maar !

  19. Hier ook n IPhone 4 met sim only. Ik vind m heel makkelijk in gebruik alleen gaat de batterij snel leeg. Ik heb Hollands nieuwe (is van Vodafone) en betaal 27,50 p/m voor 275 mb/minuut/sms. Prima.

  20. Ik heb een iPhone 5S maar ben geen Apple fan .. dus die zou ikzelf nooit meer nemen. Mijn volgende wordt weer een Samsung, ik had nooit vreemd moeten gaan 🙂 Ik heb de S1, S2, S3 en de S4 gehad en als ik jou was zou ik of de S4 of de S5 nemen

    gr Elise

  21. Ik heb een Sony Xperia. Ben vergeten wel model, de L of de M… Ik ben er heel tevreden van. Na een jaar nog steeds geen problemen mee en dat hadden goedkopere smartphones dus wel.

  22. Ik het een Samsung Galaxy, een ouder model, de 4S nog iets. Daarvoor had ik ook een Samsung. Bevalt me uitstekend. Mailen, whatsappen, foto’s maken en houd je vast; ik kan er zelfs mee bellen! Sinds kort heb ik een nieuw abonnement. Bij Hollands nieuwe.
    Voor 7,50 euro per maand. Heb ik 300 belminuten en sms’jes voor. Daar houd ik ruim aan over 😉
    Mijn man heeft de nieuwste Aaiphone. Die wil mijn dochter ook, maar ze zal genoegen moeten nemen met mijn mans oude toestel.

  23. Een iPhone 5, met los sim-only. Wilde namelijk niet, zoals ik in mijn omgeving wel zal, de laatste maanden van een abbo uitzingen met een maar half werkende telefoon ‘omdat je nog geen nieuwe mag’. Nu ben ik gewoon eigen baas; mijn sim only bundels zijn aan te passen wanneer ik dat nodig vind. En als ik een nieuwe telefoon wil dan hoef ik geen rekening te houden met een abbo. En ik denk dat je in the end met een telefoon bij je abbo duurder uit bent dan wanneer je telefoon en sim los doet. Vooral als je even slim shopt wat je wilt van een sim only.
    Ps: mijn sim only komt van simyo. Ben ik tevreden over, is veel digitaal te regelen (en dus geen ellenlange tijden in de wacht of keuzemenus door).

  24. Ik volg de reacties even. Momenteel heb ik nog een Samsung Pocket, maar ik ben echt aan een nieuwe toe. Ga wel voor alleen een los toestel, want een abonnement heb ik niets aan.

  25. Ik ben geen fan van Apple en heb dan ook een Samsung Galaxy S3 mini. Deze is lekker klein, zodat hij ook in mijn broekzak past en hij doet het goed genoeg voor de momenten dat ik hem gebruik. Ik vind het vooral erg fijn dat ik hem ook aan de laptop kan hangen en eens in de zoveel tijd alle foto’s even opruim, vooral na een vakantie bijv.

  26. Ik heb de Sony xperia z3 . Ben hier erg tevreden over. Internet gaat prima, bellen en sms gaat ook goed. Prima verbinding via HI. Alleen toen we een dagje Drenthe deden afgelopen zomer was de internet verbinden erg slecht. De dekking was daar denk niet zo goed. Bellen enzo ging prima. Verder zou ik even kijken wat goedkoper is. sim-only is goedkoper per maand maar de aanschaf van de telefoon is dan in een keer. Deze keer heb uit uitgerekend dat ik met abo met telefoon gespreid over twee jaar ongeveer even duur uitkwam. En sim-only is prima hoor. Zelfde verbinding. Had ik hiervoor ook.

  27. Ik heb dus inderdaad ook een iPhone, de 6 om precies te zijn. Jij beschrijft een Android fail, dat kan niet anders.
    Ik heb ook sim-only, toestellen koop ik los. Zo kan ik switchen wanneer ik wil en uiteindelijk is het echt goedkoper hoor.

  28. Als Apple-fan kan ik niet anders zeggen dat ik mijn iPhone noooooit meer weg zou doen! Met Sim-Only abonnement uiteraard! Want 2 jaar voor de iPhone betalen in een duur abonnement? Nee….. Ondertussen heb ik de iPhone5s en die bevalt grandioos goed! Ik heb het gevoel dat ik naast mijn zoon ook een heel goeie camera altijd op zak heb. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *