Douchen

Onze douchekraan heeft zo’n thermostaatknop en dat is natuurlijk erg fijn. Ik douche altijd na het sporten en, zomer en winter, die knop staat op 38°C. Een heerlijke temperatuur vind ik dat. Mr. T. vindt dat veel te warm, bij hem staat de knop meestal op zo’n 32°C.

Wat ik ook altijd doe is aan het einde van het douchen ruim één minuut onder een ijskoude kraan staan. De thermostaat draai ik dan helemaal naar het koudste punt al heb ik geen idee hoe koud het water dan is. Dat het koud is, dat mag duidelijk zijn. Het is namelijk heul, heul, heul koud. Ik eindig wel altijd weer op 38°C en blijf daar dan altijd nog even heerlijk onder staan. Al schijnt het zo te zijn dat je bij een wisseldouche eigenlijk met het koude water moet eindigen. Nou, mij niet gezien hoor, er zijn grenzen natuurlijk.

Echt heel lang sta ik meestal niet onder de douche. In totaal zo’n 5 minuten, als de benen en dergelijke een scheerbeurt nodig hebben wat langer. Want dat doe ik altijd als ik in de badkuip sta. Vind ik handig namelijk.  Af en toe een scrubbeurtje is ook wel lekker, maar niet te vaak want dat vindt mijn huid niet leuk.

Op maandag douche ik regelmatig tegelijk met Kleine Zus. Zij vindt het nog steeds heel fijn om samen met mama gek te doen onder de douche. Ik vind dat ook leuk en baal er van dat de toneelrepetitie op maandag is zodat we nu alleen nog in vakanties samen kunnen douchen. Wat dat betreft heb ik de afgelopen weken weer wat in kunnen halen.

Wat zijn jouw doucherituelen? Ga je er elke dag onder? Hoe warm/koud douche je?

25 gedachten over “Douchen

  1. Jaaaa, daar was ik weer ‘s na ‘n hele lange tijd. Ik blijf je trouw hoor, Mrs.T, al zit er soms wat tijd tussen.
    Doucherituelen: wij douchen door de weeks altijd ‘s ochtends anders worden we écht niet wakker. En om tijd te besparen doen we dat met z’n 2en tegelijk. Dwz, de éne dag ga ik met zoonlief, en E met dochterlief, en de andere dag andersom. Dat werkt tot nu toe perfect maargoed, ik snap ook wel dat ‘r ooit ‘n moment komt dat je dat niet meer doet. Ik hoop dat die nog lang wegblijft. 😉
    In ‘t weekend hebben we, als we geen buitenshuis-verplichtingen hebben, geregeld ‘n pyjamadag. Héérlijk! Zeker als ‘t buiten toch geen mooi weer is. En als één van de kids dan alsnog naar buiten wil, kan ik er goed mee leven als ze zich dan even snel bij de kraan wassen (gezicht, oksels en van onder). Uiteraard gaat hier niemand de deur uit voordat ze hun tanden hebben gepoetst. ehm… nou dát dus 😉

  2. Ik douche ‘s avonds. Meestal direct na het naar bed brengen van Zoon. Als ik de volgende dag vrij ben en ik heb die dag niet gesport wil ik wel eens overslaan. Dus ik denk ong 5 a 6 keer per week douchen. Zoon vindt het zo af en toe ook wel gezellig om samen te gaan, dat kan soms op zondagmiddag terwijl manlief kookt of op donderdagmiddag (mijn vrije middag). Ik douche ong 6 minuten denk ik. Als ik mijn haar heel lang heb, dan iets langer want dan moet de cremespoeling er nog even uit en dan is nu op dit moment niet nodig. Ik douche niet heter dan 38 graden. Begin denk ik op 32 en dan steeds iets warmer. Zoon op 32 ong en Manlief eerder op 40.

  3. Ik heb eigenlijk geen doucherituelen. Ik gebruik het warme water om mijn spieren op te warmen, vooral mijn nek want daar zit wat slijtage en dat voel ik behoorlijk.

    Ik zal nooit de douche op koud zetten, tenminste niet als ik er zelf onder sta :-). Alleen de gedachte al…. brrrrrrr.

  4. In de werkweek douch ik elke avond. Voor mij is dat echt het moment van de dag om eventjes alles achter me te laten en me-time te nemen. Ik douche ook niet echt langer dan vijf minuten, tenzij ik mijn haar was. Dan neem ik ook meteen een uitgebreide douche met wat schubjes. En met lang haar als het mijne duurt dat meteen ook wel wat langer 🙂

  5. Ik douche ongeveer elke dag en altijd ‘s ochtends. Soms twee keer per dag, maar dat is alleen als ik t ‘s avonds heul koud heb en niet als een ijsklomp mn bed in wil. Ik sta het liefst onder heel heet water, zodat ik rood gevlekt onder de douche vandaan kom 🙂

  6. Douchen doe ik voordat ik naar bed ga. Heerlijk ontspannen onder een zo warm mogelijke straal en dan lekker rozig onder het dekbed kruipen.
    En ja, douchen is ook bij ons vaak gezellig. Vaak staan lief en ik samen onder de stortdouche en kletsen lekker over de dag of over wat ons bezig houdt! 😉

  7. Ik douche mij eigenlijk altijd ‘s avonds. Alleen in het weekend wil het wel eens opschuiven naar de ochtend. Oh ja verder sta ik gemiddeld ook nog 2x per week met een stel oude mannen onder de douche.
    Niets spannends dus

  8. Ik douche ook om de dag. Ik heb het een tijdje geprobeerd om koud af te douchen #alawimhof #theiceman maar het is echt niets voor mij! Ik lijk wel gek als ik onder dat koude (lees: ijswater, voor mijn gevoel 🙁 ) water sta.

    Vandaag ook weer en toen ik heb ik mezelf beloofd om het N.I.E.T. meer te doen! Mij te koud. Ik hou van warmte en douche op, thermostaat staat dacht ik, op 38 graden . Ik douche in ieder geval warmer dan manlief en vanaf vandaag niet meer kkkkoud 😉

  9. Iedere dag, meestal ‘s ochtends en soms nog een keer na het werk. Lekker warm graag, want dat is lekker voor m’n lijf. Ben meestal binnen 5 minuten klaar, heb om 5.50u ook niet meer tijd om te douchen, als ik vrij ben is t mss ietsje langer.

  10. ik douche ook warmer dan manlief, ook een thermostaatkraan hier. Ik douche om de dag s avonds, mijn huid is echt te droog voor iedere dag,
    Geen wisseldouches, brr moet er niet aan denken

  11. ik douche eh, 360 van de 365 dagen. en meestal niet zo lang, ter compensatie van de man hier in huis die elke dag debiel lang onder de douche staat..
    geen idee hoe warm, zeker minder warm dan de man hier ook, wisseldouches doe ik niet echt aan, eindig vooral ‘s winters wel met koud water, blijf je daarna lekker lang warm =)

  12. Meestal om de dag, tenzij ik heb gesport of als in de zomer heel erg warm is geweest, dan elke dag. Gemiddeld iets van 8 minuten denk ik, eigenlijk nooit bijgehouden. Alleen in de zomer wil ik nog weleens een wisseldouche doen maar in de winter zeer zeker niet!

  13. Volgens mij douche ik rond de 39° a 40°. Als ik bij vrienden logeer met een thermostaatkraan moet ik die standaard warmer zetten.
    Koud douchen is trouwens slecht hoor. In de zomer helemaal. Je lichaam warmt dan op en je krijgt nog heter dan het al was…

  14. Ik douche waarschijnlijk maar 2 minuten, wél warm! Alleen maar om fris en fruitig de dag te beginnen, voor de ontspanning dan lekker aan het eind van de dag een warm bad! Ja reuze luxe, geef ik toe maar héérlijk voor de spiereen die het vaak heftig voor de kiezen krijgen.

  15. Vijf minuten vind ik ook meer dan genoeg. Ik zeep me in en spoel me af. Scheren hoef ik nooit te doen, want ik heb zulk lichtblond haar, dat zie je niet. Voorheen douchte ik ook samen met Roos. Was heel gezellig!
    Fijn weekend!

  16. Ik douche om de dag, en als ik heb gesport. Het ligt vaak aan mijn stemming hoe lang ik er onder sta. Ik mag graag heel heet douchen (slecht voor mijn al droge huid) maar daar kan ik enorm blij van worden 😉

  17. Ik douche in de winter vaak twee keer per dag. Maar dat komt doordat ik een koukleum ben en vaak gewoon niet meer warm word. ´s Morgens vroeg sta ik redelijk lang onder de douche, maar dan poets ik ook mijn tanden, floss ik, scheer ik mijn benen en oksels en was ik mijn haren. 🙂

  18. VIJF minuten?! Dat is een superrecordtijd die alleen ik in huis haal, en dan alleen als ik haast heb. Ik houd wel van lekker heet. Geen idee hoeveel, we hebben geen thermostaat.

    Oudste wil er NIET meer onder. Is altijd gezeur en gezanik, vindt het niet nodig, niet leuk.. en als hij dan staat wil hij er niet meer onder uit. Is ie lekker met het speelgoed van kleuter aan het spelen, of washandjes door de badkamer aan het gooien, kreun…

  19. Die koude douche schijnt goed te zijn voor wanneer je wilt afvallen, wist je dat? Of althans, het kan je helpen. Door de kou moet je lijf harder werken om het weer warm te krijgen en door dat werk wordt vet verbrand.
    Zelf douche ik elke dag, geen idee hoe warm het water is, dat staat niet op de kraan.

  20. Ik heb ook een thermostaatdouche en die staat ook vaak op 38 graden. Heerlijk! Meestal douche ik om de dag, de ene keer is dat ‘ochtends en een andere keer ‘s avonds. Ligt er maar net aan hoe het uitkomt en hoeveel tijd ik ‘s ochtends voor werktijd heb 😉

  21. Ik douche boven de 40 graden, en manlief iets kouder. Onder de veilige marge douchen we nooit, dus 32 brrrrrrr. En douchen doen we elke dag, en soms twee keer als het nodig is of koud is. Ook gaan we min., twee maal per week in bad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *