Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Dank Joolzz voor deze leuke tag. Ik neem tags vaak niet over op mijn eigen blog, maar deze mooie woorden van Ramses Shaffy zijn dat toch wel waard.

Zing – Wanneer zing je?

Goh, als ik daarover nadenk, dan moet ik constateren dat ik niet zo vaak zing. Al kan ik het natuurlijk heel erg goed! Ik zing wel ‘ns in de auto als we met ons viertjes ergens heen rijden of als ik aan het poetsen ben. Klinkt uiteraard altijd geweldig.

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je gevochten hebt. Voor jezelf of voor een ander.

Eerlijk? Eigenlijk vecht ik nog dagelijks tegen de enorme frustratie die mijn lijf mij geeft. Ik kan nog steeds niet echt accepteren dat ik bijna dagelijks pijn in mijn lijf heb. Ik wil dat niet accepteren. En geloof me, dat is dodelijk vermoeiend. Maar ja, ik krijg het maar niet onder de knie.

Waar ik altijd voor zal vechten zijn de meiden. Er spelen nu weer wat dingen rondom Kleine Zus waar ik binnenkort wel over zal schrijven, en misschien is het dan wel niet echt vechten, maar ik ga er wel voor zorgen dat ik er voor haar het allerbeste uit zal halen.

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?

Ik huil bijna nooit al moet ik zeggen dat ik wel regelmatig met natte ogen de laatste bladzijdes van een boek kan lezen. Soms ontroeren boeken me zo erg. Ik merk wel dat ik, naarmate ik ouder word, steeds kwetsbaarder word. Trek me dingen meer aan dan eerst, zeker als het over de wereld waarin we leven gaat en onze toekomst.

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar je geloof je in?

Ik geloof niet in een god of in zoiets. Maar er is wel iets. Ik geloof oprecht in, hoe tegenstrijdig dat ook vaak lijkt te zijn, het goede van de mens. In de kern wil ieder mens gewoon gelukkig zijn lijkt mij. Spiritueel ben ik nul komma nul.

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?

Kleine Zus zonder meer. Ze is een zeer extravert meisje en kan erg grappig uit te hoek komen. Verder uiteraard ook regelmatig Grote Zus, de poezen of Mr. T.. Een goede cabaretvoorstelling is natuurlijk ook niet weg.

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?

Ik werk om te leven, maar ik heb toevallig wel de allerleukste baan die je bij een gemeente kunt hebben vind ik. Dus ik ben een enorme bofbips.

Bewonder – Wie bewonder je? En waarom?

Mensen die ergens voor staan bewonder ik al moet dat uiteraard niet uitmonden in fanatisme. Dus ja, ook politici. Ik word een beetje moe van het eeuwige geklaag van ons Nederlanders op Den Haag en de zakkenvullers die er zitten. Natuurlijk gaan er ook in dit land dingen mis, maar als het hier zo slecht is, wat doe je hier dan nog? Klagen is zo gemakkelijk.

Ik geef het stokje niet door, maar voel je vrij hem over te nemen.

14 gedachten over “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

  1. Pingback: Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder… – "Iris Papilio"

  2. Had ik dit toch zomaar ff gemist. Zag je link bij VillaSappho.
    Mooie betekenissen heb je aan die woorden gegeven.
    Ik ga hem deze Tag ook doen, leuk..

  3. Ik zing eigenlijk altijd als ik leuke muziek hoor, vecht vooral met mezelf, huil met alles en iedereen mee, bid nooit, lach zo veel mogelijk, werk op het moment helaas niet voor geld en bewonder veel mensen zonder het ze te vertellen.
    Misschien toch maar eens gaan doen.

    • Dat zou ik prima vinden. Ik vind dat namelijk een woord dat compassie uitdrukt maar blijkbaar wordt dat niet zo begrepen. Jammer.

  4. Ik hoorde vanmiddag toevallig het nummer op de radio en is het is nóg steeds geweldig zoals Ramses het zingt. Wié het ook probeert te zingen het háált het niet bij zijn bezielende uitvoering. Inderdaad een origineel verpakt stokje maar uiteindelijk toch vrijwel allemaal vragen die bij jou op vrijdag wel eens aan bod geweest zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *