Seizoen 2015-016

Het theaterseizoen begon voor Mr. T. en mij afgelopen zaterdag toen wij voor de tweede keer in ons leven naar Wim Daniëls gingen. Laat ik voorop stellen dat ik enorme bewondering heb voor de enorme spraakwaterval die zijn voorstelling ‘Associëren’ was, maar hij raakte me niet zo als met zijn vorige voorstelling. ‘Associëren’ zit enorm knap in elkaar, maar er is werkelijk geen seconde rust en dat betekent dat je je niet kunt permitteren even af te dwalen omdat je de lijn in de show dan kwijtraakt.

Zie trouwens dat Daniëls ook vorig jaar ons theaterseizoen opende en dat deed hij nu dus weer. Waar gaan we dit jaar nog meer heen?

  • Allereerst ga ik samen met Mr. T. (en dat is best bijzonder want Mr. T. geeft helemaal niets om David Bowie) naar Sven Ratzke. Ik ben heel erg benieuwd naar wat ik ga zien, de recensies zijn in ieder geval prima.
  • En zoals zo vaak heb ik dan weer een gevalletje slechte planning, want de volgende dag heb ik twee kaartjes voor ‘Het meisje met het rode haar‘. Ik weet eigenlijk nog niet wie er met mij meegaat? Misschien ons mam? En anders is het denk ik ook wel wat voor Kleine Zus. Het is een musical, dus ondanks het beladen thema, zou het voor Kleine Zus best de moeite waard kunnen zijn. Over twee weken moet ik het weten, want dan is de voorstelling, maar het komt vast goed.
  • Amper een week later ga ik dan naar Henny Vrienten (dat goed verdelen van theaterbezoek blijft helaas lastig). Ik kocht onlangs zijn nieuwste cd en ik vind hem tof. Samen met twee vriendinnen ga ik ‘ns kijken wat hij dan ten gehore brengt.
  • Met vriend W ga ik vervolgens naar Javier Guzman. Vind het een prima cabaretier, maar zou nooit uit mezelf naar hem gaan. Maar ja, vriend W vindt alleen gaan niet tof en zo gaan we regelmatig met elkaar mee zodat we niet alleen hoeven. Ha, wel een goede regeling vind ik.
  • In december gaat Kleine Zus met iemand (nog geen idee wie) naar Spijt! Ik ben benieuwd wie er met haar mee mag.
  • Jeans staat ook weer op het lijstje. Het is het plan dat Grote Zus en Kleine Zus er dit jaar samen heen gaan. Ben benieuwd of dat uiteindelijk ook zal gaan gebeuren.
  • Met mijn ouders en Mr. T. ga ik in januari 2016 weer ‘ns een keer naar Gerard van Maasakkers. Als hij in het theater hier in de gemeente speelt, dan zijn we er eigenlijk altijd bij. Mooie liedjes en een sympathieke entertainer, wat wil je nog meer? Geen idee hoe vaak ik hem al gezien heb, maar het verveelt nooit dus er kunnen nog best een aantal keer bijkomen.
  • Mr. T. gaat naar Colin Blunstone en eigenlijk heb ik best een beetje spijt dat ik niet ook ga. Maar ach, waarschijnlijk is dat optreden verre van uitverkocht en kan ik een paar dagen van te voren nog wel een goedkoop kaartje scoren.
  • Voor de derde keer zullen we Sara Kroos zien. Ik ben benieuwd of haar show ‘Doorgefokt’ ons weer net zo zal bekoren als de twee eerdere keren dat we haar zagen.
  • Toen een paar weken geleden bekend werd gemaakt dat Muse op zou treden in de Ziggodome wilde ik daar graag heen. Helaas lukte het niet om daar kaartjes voor te scoren (had inmiddels waarschijnlijk wel gelukt omdat er derde en een vierde concert bijgekomen zijn), maar in Keulen waren we ook welkom. Ik ga dus gewoon Muse zien in Keulen. Ik ben heel, heel, heel benieuwd en we zijn al flink in trainingskamp. Mr. T. kreeg de nieuwste cd met zijn verjaardag en man, die is goed!
  • Een week later zullen we dan Leon van der Zanden weer ‘ns zien. Ik moet zeggen, als hij hier optreedt, dan kopen we zonder meer een kaartje. Een goede cabaratier en, volgens mij maar hé ken hem natuurlijk niet persoonlijk, sympathiek manneke ook nog. En ook niet onappetijtelijk trouwens.
  • Mr. T. en vriend W gaan dan ook nog samen naar een tributeband van The Doors, maar dat trekt me helemaal niet, dus dan blijf ik maar ‘ns lekker een keertje thuis.
  • Een tributeband die me wel trekt is die van Pink Floyd, dus daar zijn Mr. T. en ik dan weer wel samen te vinden.
  • Het laatste kaartje voor dit theaterseizoen is voor Kleine Zus. Ik ben benieuwd wie er met haar mee mag.

Ieder jaar opnieuw neem ik me voor om niet al te veel kaartjes te kopen, maar ieder jaar opnieuw lukt dat niet. Maar ja, zo erg is dat toch ook weer niet: wij hebben een boel plezier en we steunen de cultuursector volop. Ik zeg een win-win-situatie.

9 gedachten over “Seizoen 2015-016

  1. Wow, wat een hoop voorstellingen joh! Wij hebben slechts voor 2 voorstellingen kaartjes gekocht, Jeans (vaste prik, 14 seizoenen al gezien, geloof ik…) en ook voor de 3e keer naar Sara Kroos. Verder viel het aanbod hier nogal tegen, helaas…

  2. Het lukt mij ieder jaar prima om helemáál geen kaartjes te scoren;-) Er zijn maar zó weinig voorstellingen waar ik graag de deur voor uit ga.Maar ik wens je een goed theaterseizoen want een goede voorstelling die in je straatje valt kan een belevenis zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *