Het geheim van mijn man

Wauw, wat een geweldig boek was dat ‘Het geheim van mijn man‘ toch. Echt heel mooi en echt ook een boek dat je nog lang na laat denken over ‘wat zou ik doen?’.

Waar gaat dit boek over?

Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood…

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Echt, heel erg de moeite waard. Het kost misschien een beetje moeite om erin te komen omdat je niet goed weet wat het boek gaat brengen, maar als je er dan eenmaal inzit dan … WAUW! En zoals gezegd laat het je ook ‘ns even heel goed nadenken over hoe je zelf zou reageren in zo’n geval. Wat zou je doen als … Kortom: een aanrader, lezen dus!
20151011_194741
Na dat hele mooie boek begon ik vol goede moed aan ‘Ter voorbereiding op het volgende leven‘ want eigenlijk zou dat natuurlijk een prachtig boek moeten zijn als je naar de insteekĀ (een illegale immigrante uit China en een oud soldaat vol met PTSS ontmoeten elkaar in New York en proberen er het beste van te maken) kijkt. Maar man, man, man, wat een vaag taalgebruik. Ik doe het niet vaak, maar nu dus wel, ik hield dit boek voor gezien al had ik toch nog bijna 160 pagina’s doorgeworsteld.

10 gedachten over “Het geheim van mijn man

  1. Als ik echt moeite moet doen om door het begin heen te komen, ben ik er snel klaar mee. Op boekengebied ben jij een enorme doorzetter (en vast op nog meer fronten; ik bedoel het niet negatief.)
    Lieve groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *