Bohemian Rhapsody

Ik vind de Top 2000 altijd een geweldige radioweek en luister zoveel mogelijk. Dat dat dit jaar wat moeilijk wordt omdat we er van 27 tot en met 29 december op uit trekken is dus eigenlijk een beetje boel jammer. Maar goed, daar wil ik het nu niet over hebben.

Vooral de nummers 2000 tot en met 50 vind ik over het algemeen het leukste om te luisteren, van de top 10 word ik al jaren niet meer warm en van de top 3 baal ik al jaren op rij.

Zonder iemand te willen beledigen, maar de drie nummers waaruit de top 3 normaal gesproken staat zijn toch volledig kapot gedraaid? Ik vind Bohemian Rhapsody echt een verschrikkelijk nummer, Hotel California is best een leuk nummer, maar een nummer 2 (of 3) en dat geldt wat mij betreft ook voor Stairway to heaven. Ik zou echt wel ‘ns willen weten wie er steeds weer op Queen stemt. Er zijn zoveel veel, veel mooiere nummers. Toch?

Goed, dat dit jaar Imagine op één staat is, wat mij betreft, best een verbetering, al is het nog steeds niet echt mijn nummer één. Als het aan mij ligt is dat namelijk Time in a bottle, maar ja, laten we het er maar op houden dat ik geen verstand heb van muziek.

Welk nummer zou, als het aan jou ligt, op nummer één staan van de top 2000? En je mag best Bohemian Rhapsody zeggen hoor.

19 gedachten over “Bohemian Rhapsody

  1. Afgelopen, het ging opeens zo vlug… jaren van je leven, je krijgt ze niet terug… aangeslagen, zoals je hier nu zit, laat me toch je licht weer zien, gebruik mijn energie…

    Voor mij is “liever” van Sarah nog steeds ‘t mooiste nummer aller tijden. Maar dat kennen maar weinig mensen dus dat zal ws nooit op één komen. Anderzijds vind ik dat ook wel goed, ik zou ‘t dóódzonde vinden als ‘t net zo doodgedraaid werd, als de huidige top 10 nummers.
    Godzijdank staat Bohemian Rhapsody niet wéér op nr. 1. Dat nummer… ik snap de eeuwigheidswaarde wel maar ben ‘t zó zat! En dat zelfde geldt voor Hotel California en Stairway to Heaven. Imagine vind ik wel mooi en snap ik ook wel, na dit rare bewogen jaar, maar toch…

  2. Nou ben ik een Queenfan…haha! nee Bohemian Rhapsody heeft veel gedaan voor de muziekindustrie en Queen is gewoon een geweldige band maar als ze een nieuwe nummer uitbrengen zal dat voor mij geen betekenis hebben. Daarom het mag best iets anders zijn. Enne ik heb nog nooit gestemd dus ik was het niet.

  3. Bohemian Rhapsody was het lievelingsnummer van mijn oma en die hebben we, naar haar wens, op haar crematie gedraaid. Voor mij is het dus wel een heel bijzonder liedje.
    Zelf heb ik echt zoveel nummers die ik mooi vind dat het mij niet zoveel uitmaakt. Ik vind het wel mooi dat Imagine nu op 1 staat.

  4. Imagine vind ik mooi. Zelf hou ik ook erg van nummers van Otis Redding ‘Sittin’on the dock of the bay’ of ook weer anders Bruce Springsteen’s ‘I’m on Fire’ maar ook van Sting’s Fragile. En om maar eens een vrouw te noemen Eva Cassidy met Blue.
    Er is zoveel moois gemaakt. Genieten! Dat is zeker die top 2000 week!

  5. Favorieten? Veel van Jim Croce, Don McClean, Boudewijn de Groot, Astrid Nijgh, Janis Joplin, The Smiths – ik krijg in mijn eentje wel een top 100 vol……

  6. Haha ik stem nooit maar als ik zou stemmen dan zou ik makkelijk Bohemian Rhapsody kunnen kiezen want het is een van mijn favoriete nummers allertijden. Uberhaupt ben ik een erge Queen fan dus 😉 Maar Imagine vind ik symbolisch erg mooi dit jaar dus ik ben wel voor. Ik houd sowieso erg van muziek, en vooral van hele verschillende soorten, van Franse chansons tot aan vette rock, van rap tot blues, ik kan (bijna) overal van genieten en ik vind het enorm moeilijk om dan 1 nummer ergens uit te pikken als ‘de beste’.

  7. Ik heb dit jaar voor het eerst gestemd en daar kwam geen top 10 of zelfs 20 in voor. Ik vind de nummers wel leuk, maar er zijn echt meer mooiere songs. Mensen zouden zelf eens door hun muzieklijst/cd’s heen moeten lopen. Weet zeker dat de lijst er dan heel anders uit zou zien. Zeker met de vrije mogelijkheden 🙂
    Mijn nummer 1 stond vorig jaar op nr 516 en is van Air – All i need

  8. Ik stem wel op Bohemian Rapsody, of op een ander Queen nummer. Vind dat echt wel hele mooie muziek, zeker voor top 2000. Maar dé nummer 1? Geen idee. Dat is in mijn eigen lijstje steeds weer een ander. Er komt altijd wel iets in van REM en Pearl Jam, Lenny Kravitz en de Red Hot Chili Peppers. Maar soms ook jeugdsentiment (Billy Ocean, Suddenly) of iest vrolijks als Manu Chao.

  9. ‘t Heeft natuurlijk ook met traditie en sentiment te maken, een soort self-fulfilling prophecy. Omdát “Bohemian Rhapsody” al zoveel jaren in de top 3 staat, stemmen mensen er nu weer op. Dat lied hoort er echt een beetje bij, zo in die laatste minuten van het jaar. Ik vind “Time in a Bottle” dan weer een draak van een lied en zo hebben we allemaal onze persoonlijke voorkeuren! Gelukkig maar 🙂

    Een paar van de liedjes waar ik op heb gestemd: “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij, “Sound and Vision” van David Bowie, “Feels Like Heaven” van Fiction Factory, “Bad” van U2 en “Somebody To Love” van Queen. Ik heb net als jij ontzettend veel zin in de Top 2000. Samen met Serious Request hoort dat voor mij echt bij de feestdagen!

  10. O nee, ik zou helemaal geen keuze kúnnen maken, er is niet één nummer voor mij het allerbeste maar een heleboel en meestal een beetje afhankelijk van m’n humeur, Uit de top drie zou ik zeker het Eagles nummer wippen voor jouw Jimmy want ook dát is een geweldig nummer maar écht nummer 1 wordt dus niemand bij mij daarvoor vind ik téveel muziek geweldig!

  11. Ik hou me er nooit zo mee bezig maar vind wel dat het een keer voorbij moet zijn met steeds dezelfde nummer 1. Imagine is een mooi nummer maar nu met Parijs wel heel erg gehyped, dus had voor mij ook niet op 1 gehoeven.

  12. Ik heb niet één favoriet nummer, ik heb er wel meer. Ik ben eigenlijk ook een beetje boos dat het zo lang duurde voor Imagine ergens in die top drie staat. Maar het is een tekstueel indringend nummer, een lieve protestsong, en volgens mij niet per se een mooi muzikaal nummer (mooi in zijn eenvoud, maar niet super).
    Misschien Love is All van Roger Glover, omdat ik dat al mooi vindt sinds ik een peutertje was 🙂 Daar zit van alles in. Boodschap, muzikale twists en een roaring singing voice.

  13. )ch jee, dan weet ik er idd wel een paar 🙂
    Time in a bottle is er zeker eentje, maar wat dacht je van Wasted time van de Eagles
    of For Crying Out Loud en Heaven Can Wait van Meatloaf
    Ik zou wel een nieuwe top 10 kunnen maken.
    Ook ik ga genieten weer in ieder geval 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *