Heerlijk avondje

Potjeverdulleme, wat gaat het toch snel zeg. Alweer december, alweer bijna 2016 en morgen alweer pakjesavond. Trouwe lezers weten het al lang: ik ben fan van pakjesavond en  hoop dat we, ondanks alle reuring rondom de kleur van pieten en een ‘superstoere’ tweet van een zekere Sylvia Witteman (man, man, man, wat zijn we toch diep gezonken als onze BN’ers op zo’n manier menen te moeten scoren) morgenavond een heerlijk avondje zullen hebben met de mensen van wie ik het meeste houd. Ik merk dat ik grappig bedoelde stukjes zoals deze ook niet echt kan waarderen als het over mijn favoriete feest gaat. Hahaha, ik vind mezelf in het algemeen best een verdraagzaam typje maar soms word ik gewoon zo moedeloos van het feit dat alles hier maar gezegd moet kunnen worden en dat het dan ook nog ‘ns niets geeft als je al dan niet erg grove scheldwoorden gebruikt of denigrerend doet. Kom je echter aan onze goed heilig man, dan kom je toch ook wel aan mij hoor. Maar goed, daar wil ik het helemaal niet over hebben eigenlijk.

Maar goed, morgen gaan wij het gewoon weer hartstikke gezellig hebben met ons surpriseavondje. De lootjes zijn al weken geleden getrokken en dat Grote Zus gisteren nog haar surprise en gedicht moest maken hoort inmiddels ook wel een beetje bij de charme van deze traditie..

Zelf maakte ik zo ongeveer de lelijkste surprise die ik ooit gemaakt heb. Toen ik er een foto van twitterde reageerde Inge met de vraag of het een prototype was. Wat het dus niet was want ondanks het feit dat het ding er niet uitziet heb ik er best lang aan gewerkt en er zelfs de werkbank, de bankschroef en wel twee zagen voor gebruikt. Ik kreeg er bijna spierpijn van! Gelukkig is het gedicht dan weer wel van hoge kwaliteit. Ahum.

Mr. T. maakte een surprise en legde die onder het afdak in de tuin te drogen waar ik hem dus zag liggen, waardoor ik meteen wist voor wie hij had. Hij heeft er wel weer iets tofs van gemaakt! Ik legde zijn surprise vervolgens in het hokje achterin de tuin, want dan zouden de meiden hem niet zien liggen mochten ze in de tuin komen, maar daar heeft blijkbaar een beestje (muis, vogel?) eraan zitten knabbelen. Ach, is weer ‘ns wat anders. Terwijl ik dit logje zit te typen, is hij bezig met zijn gedicht en hem kennende wordt dat weer een hele lap.

Kleine Zus heeft haar surprise al geruime tijd klaar en flanst van die heel rare gedichten in elkaar, maar goed, dat hoort bij de leeftijd. Met de meiden van de klas deden zij ook surprise en samen met oma maakte ze de nieuwe kamer van een klasgenootje. Een erg geslaagde surprise. Zelf was ze behoorlijk teleurgesteld over de surprise die ze zelf kreeg. Een ingepakte doos waaraan welgeteld, en dan schat ik het ruim in denk ik, 5 minuten werk was besteed. Tja, niet tof natuurlijk, maar ja, wat doe je eraan?

Op het werk vierden wij afgelopen dinsdag sinterklaas. Dat deden wij al dobbelend en uiteindelijk werd ik de gelukkige nieuwe mama van vier badeendjes die nu op het raamkozijn naast mijn bureau naar mij zitten te gluren. Tja, ook leuk. 😉
20151203_172036
Naast de surprises zijn er ook nog gewoon cadeautjes en zullen we hoogstwaarschijnlijk een potje Levensweg gaan spelen (want dat krijgt Kleine Zus namelijk morgen en ik weet zeker dat we haar geen groter plezier doen door het een keer met haar te spelen). Enfin, ik ga me heel goed vermaken morgen.

Wat doe jij morgenavond? Vier je pakjesavond, surprises, gedichten? Kortom: vertel!

24 gedachten over “Heerlijk avondje

  1. Pingback: 6 december | apenstaartjeweblog

  2. Nu er kleinkinderen zijn weer wel. Het is quality time hoe je die ook invult . Met mijn partner duik ik een hotelletje in en met mijn zonen de sauna of Amsterdam. Ik ben dol op Sinterklaas en de kerstman komt er niet in. Ik ben helemaal pro- Assen waar kerst verboden is tot het moment dat de Sint vertrokken is. Dit jaar zouden we het klein houden, maar het werd toch weer groot. Volgend jaar echt klein doen. Kleinzoon 1 was het meest verrukt van een autootje van 1,25….. Ik snap het Vinexvrouwtje wel. En Piet is gewoon Piet. Die hoeft niet zwart. (ook al ben ik zwart als roet, ik meen het toch goed, zegt genoeg in dit verband.). Het feest blijft. Piet is gelukkig ook geen BOEMAN meer (wat was ik bang als kind). Ik hoop dat jullie een heerlijke, gezellige, humoristische sint hebben gevierd.
    Ik plak mijn lijstje hieronder
    1.Vanavond pakjesavond / surprises?
    4 December gevierd met lekker eten, paar cadeautjes en gedichten.Heel leuk: iets gekregen wat ik niet gevraagd had en heel blij mee ben: een waterbottle met infuser.
    2.Muts en das al gedragen dit jaar?
    ja, vorige week was het loeikoud. Tot mijn verrassing zaten er ook handschoenen in mijn winterjas #blij
    3.Al veel pepernoten of taaitaai gegeten?
    Een paar handjes
    4.Wordt het een koude winter en ga je dan schaatsen?
    Jazeker, ik ga het proberen. Een tochtje op natuurijs is pas echt schaatsen. Minpunt van nieuwe vriendje is dat hij niet van water houdt. Noch van warm water noch van bevroren water
    5.De decembermaand altijd te veel dagen voor je banksaldo?
    Valt mee. Ik krijg veel extra #bofbips
    6.Kerstversiering al van de zonder gehaald?
    Stond nog in de loggerkamer. Uitgezocht wat naar dochter gaat #ik ga minderen.
    7.Plannen voor de kerst en oud & nieuw al bekend?
    Meer min dan meer. Vooral genieten
    8.Nog gelovigen in je naaste omgeving?
    Ik denk van wel
    9.Inmiddels twee dekbedden op bed liggen?
    Er liggen er altijd twee. Nu inderdaad twee over me heen getrokken
    10.Cadeautjes onder de kerstboom?
    Nee, absoluut niet! In het verleden wel gedaan, maar het commerciële ben ik zat. We hebben meer dan genoeg. Het gaat om aandacht, gezelligheid en samen zijn.

  3. Mijn herinneringen aan de Sinterklaasavonden zijn nog heel levend en erg leuk!
    Jullie maken die nog steeds elk jaar, hoop dat het gisteravond ook weer geslaagd was!
    Nee, gisteravond lekker alleen thuis geweest, geen problemen mee, kreeg wel van zoon en dochter reacties op de letters die ze hadden uitgepakt. Blij mee!
    Fijne dag en op naar de Kerst!

  4. Ik zou werkelijk waar niet weten wanneer ik voor het laatst Sinterklaas heb gevierd, heb er zo niks mee, als kind trouwens al niet. Wij doen altijd cadeautjes met kerst, zo ook dit jaar, gewoon middels lootjes.

  5. heerlijk, die sinterklaastijd.
    normaal gesproken vieren we dit altijd uitbundig, maar dit jaar door familie-uitbreiding een keertje niet.
    ik wens je ontzettend veel plezier met elkaar!
    en die idiote pietendiscussie is morgen weer verleden tijd

  6. Breek me de bek niet ópen, alleen de sfeer in de winkels is zó niet Sinterklaasfeest omdat veel bedrijven proberen niemand op de tenen te trappen doen ze dan maar weinig tot niets aan Sinterklaas sfeer, geen liedjes, en voorál geen Pietjes. Dat ga ik ook zeker nog wel op rijm laten verwoorden in mijn volgende logje maar natúúrlijk gaan we het vieren op de ouderwetse manier met een berg pakjes én surprises met gedichten.
    Sneu voor kleine Zus maar dat is vaak het lot van kinderen met goeie surprises, mijn kinderen troffen het ook vrijwel altijd slecht op school.

    • Ha Rietepietz. Ik weet dat we het oneens zijn. Rot dat je het bij jou zo was.
      Ik heb heerlijk Sinterklazig gewinkeld. Het was leuk en gezellig.
      Er waren hier Sinten, mijters, cadeautjes, pepernoten, liedjes en Pietjes. Iedereen in zijn waarde gelaten

  7. Wat een leuke avond hebben jullie in het verschiet, mooi ook dat jullie het al zo lang vieren.

    Wij vierden het ook altijd, met gedichten en fopcadeau’s (geen surprise, maar een flauw cadeautje met gedicht en dan later kreeg je het echte cadeau). We vieren het al jaren niet meer, vooral omdat niemand ooit iets weet te vragen en 4 familieleden in het buitenland wonen.

    Morgen komen er vrienden bij ons thuis en spelen we het dobbelspel met elkaar. Ik duik straks de keuken in om pepernoten te bakken en daarna ga ik op zoek naar ‘Alles is Liefde’, want die wil ik mijn Chinese / Amerikaanse / Engelse vrienden graag laten zien. 🙂

  8. Gezellige periode hè. Jammer dat Kleine Zus teleurgesteld was over haar gekregen surprise.. herkenbaar, want één van mijn nichtjes had dat vorig jaar: veel werk in de surprise gestoken en dan zelf iets krijgen waar bijna geen tijd/moeite in is gestoken. Sneu. En die badeendjes van jou zijn erg leuk 🙂

    Wij gaan het morgenavond ook vieren, bij m’n zus.. en voor ‘t eerst hebben m’n nichtjes en neefje ook meegedaan met lootjes trekken.. al snapt mijn neefje het nog niet helemaal zo goed 😉 We doen óf surprise, óf gedicht… maar allebei mag ook. Ik heb zelf een kort gedichtje gemaakt en vanmiddag de finishing touch van de surprise, haha

    Veel plezier morgenavond!

  9. Wij vieren een ouderwetse pakjesavond. Hoewel, ouderwets…vroeger was dat met z’n vieren, inmiddels schuiven de vriend van mijn zusje, en twee vriendinnen van ons ook aan. Word vast een gezellige avond 🙂

  10. Het kan niet anders dan super worden :-). Hier ‘doen’ we het op zondagochtend…komt zo uit met #pubervan17 #schoonmoeder en #vriendinopbezoek…ze worden allemaal, inclusief Lief, door mij verrast (inmiddels traditie geworden) met een kleinigheidje, inclusief gedicht :-). Wens je veel plezier.

  11. Wat een heerlijk vooruitzicht!
    Die hele Pietendiscussie volg ik met gemengde gevoelens. Ik ben zo klaar met alles wat we elkaar maar naar het hoofd slingeren dat het me al niet meer uitmaakt wat voor een kleur ze krijgen, als we hier maar mee ophouden!
    Maar die discussie gaan we morgen vergeten! Heel veel plezier! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *