Het meisje op de weg

Ik las al eerder boeken van Michael Berg en laatst las ik van hem ‘Het meisje op de weg‘. Waar gaat dit boek over?

Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido afgelegen in Zuidwest Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Het was, vond ik, vooral een heel vlot geschreven boek met een zekere continue spanningsboog die maakte dat ik het boek zo snel mogelijk uit wilde hebben. Anne is een sympathiek karakter die sterker blijkt te zijn dan dat ze zelf verwachtte. Met flashbacks wordt steeds meer duidelijk gemaakt en die flashbacks maken dat je Anne steeds wat beter begrijpt. Was ze eerst de brave en wat saaie vrouw die altijd deed wat er van haar verwacht werd, op een gegeven moment volgt ze haar hart. En dat hart, dat blijkt te kloppen zo ontdek je uiteindelijk.

Met dit boek kwam tevens een einde aan de relatie die ik had met my first e-reader. Ik kocht hem in april 2012 en heb er talloze boeken op gelezen, maar het laatste jaar (ja, echt het laatste jaar dus ik vind dat ik heel, heel, heel lang heb gewacht met het kopen van een nieuwe) gaf hij steeds meer de moed op. Ik moest elke week wel een aantal keer resetten, een boel functies deden het niet meer (waarvan de uitgevallen zoekfunctie echt het aller-, allerberoerdste was want vind maar ‘ns een boek als er bijna 1000 op je e-reader staan) en ook het bladeren leverde vaak storingen op. Enfin: ik dacht, ik koop een nieuwe Sony, maar Sony schijnt ze niet meer te produceren. Dus nadat ik op Facebook gevraagd had om ervaringen van anderen is het uiteindelijk de Kobo Glo HD geworden. En die mag dan wel kleiner zijn dan de Sony, hij weegt -hoesloos- wel 12 gram meer dan die Sony. Omdat ik mezelf ‘ns extra wilde verwennen heb ik er zelfs een hoesje bij gekocht, ik heb nu dus heel wat meer gewicht in mijn handen. 😉

Tot een jaar of vier geleden had ik nooit kunnen denken dat ik ooit afscheid zou nemen van heuse, papieren boeken, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik helemaal om ben.

20160422_165231 20160422_141529

Hoe lees jij? Digitaal of nog steeds gewoon boeken? 

12 gedachten over “Het meisje op de weg

  1. Ik lees meeste digitaal maar soms wel eens papier. Ik had een Sony maar vond het erg onhandig in het donker dan niet goed te kunnen lezen, tijdens het buiten zitten. Dus na een jaar klooien met name op vakantie met leeslampjes en andere dingen mijn Sony via marktplaats verkocht en een Kobo glo gekocht. Ik vind het licht ideaal, lekker lang buiten zitten en toch gewoon kunnen lezen zowel thuis in de tuin als tijdens de vakanties op de camping. Ik mis wel bepaalde zaken die op de Sony beter geregeld waren, maar goed daar kan ik redelijk aanwennen. Ik wil nog een nieuw hoesje voor de zomervakantie. Van mijn huidige is het elastiek lam geworden en dat is thuis nog wel ok, maar op vakantie erg onhandig dan vaak mee in de tas naar het zwembad of ergens tijdens het vervoer en dan is een goed werkend hoesje wel zo prettig.

  2. Ik combineer beide. Ik heb een Kindle (gekregen) en sinds ik die heb, wissel ik af. De charme van een papieren boek kan wat mij betreft nooit worden vervangen door het Kindle-gevoel. Maar zooo handig om mee te nemen op reis! Ineens kan ik honderden boeken meenemen in plaats van me moeten beperken tot de beschikbare kofferruimte 🙂 En lezen in het donker is vooral in de winter handig of als het lief nog slaapt, dat lukt niet zo stiekem met een papieren boek en nachtlampjes etc.

  3. Ik lees al een paar jaar digitaal en vind een papierenboek nu gewoon onhandig en zwaar. Ik vond dit boek ook mooi om te lezen en onverwachts toch spannend. Ook ik heb de kobo maar mis nog steeds mn sony want heel eerlijk vond ik die het fijnst.

  4. Het beschreven boek heb ik vandaag ontvangen van Elly.. Ken je Elly’s Choice? Voor € 2,99 per maand krijg je 10 e-books met een watermerk erin met jouw naam. Echt handig.
    Hoewel ik momenteel weinig lees, heb ik de laatste jaren de meeste boeken op mijn e-reader gelezen. Een Sony PRS-T1, heb hem nu 5 jaar.
    Een geweldig apparaat en hij doet het nog steeds prima. Maar ook lees ik wel af en toe een papieren boek. Dat zal ook wel zo blijven. Maar de e-reader is favoriet! Mijn dochter heeft ook sinds een jaar een Kobo.. bevalt prima.

  5. Ik lees alleen nog maar op de e-reader. Ook een Kobo. Het fijnste van deze reader vind ik het ingebouwde lampje. Mijn eerste e-reader een Sony is nog steeds in gebruik bij mijn man. Ik hoor hem inderdaad weleens over “vastlopen”e.d. maar tot nog toe doet de e-reader het nog steeds.
    Door jouw boekrecensies staan er heel wat boeken op mijn e-reader die ik anders nooit gelezen zou hebben. Het meisje op de berg ga ik zeker aanschaffen.
    Ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met bloggen. Geniet van alles wat je schrijft.
    Groet,
    Tineke

  6. Thuis lees ik vaak nog papieren boeken, maar in de trein ofzo lees ik eigenlijk altijd op mijn (Sony)e-reader…mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar papieren boeken!

  7. Ik heb sinds gisteren ook 3 van zijn boeken in huis. Nog steeds gewoon papier van de bieb. Ik zelfs nog nooit een boek op een andere manier gelezen. Ik hou van terugbladeren en dat lijkt me niet handig op een e-reader.

  8. Ik heb ook nog een eerste generatie Sony e-reader. Even afklopppen, maar die van mij doet het nog goed. Ik herken idd wel het akkefietje met het resetten: er zijn momenten dat die vast lijkt te lopen en ik ‘m alleen via de resetknop weer aan de praat krijg. Gelukkig komt dat niet al te vaak voor, en werken de andere functies wel nog gewoon. Ik hoop dat ik er nog even van mag blijven genieten. Ik ben overigens wel benieuwd welke e-reader je uiteindelijk beter bevalt: de Sony of toch een Kobo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *