Made by Grote Zus

Dat Grote Zus best heel goed kan tekenen bewees ze door op haar (voorlopige) eindlijst het vak kunst beeldend af te sluiten met een dikke 8. Een heel mooi cijfer natuurlijk. In de afgelopen twee jaar was ze af en toe bezig met het tekenen van opdrachten voor die eindlijst. Tekeningen die ze moest baseren op de meest vreemde opdrachten. Zoals we daar bijvoorbeeld hadden ‘het was druk bij het kattenvrouwtje’, ‘er loopt een vis op pootjes voorbij’, ‘ik woon in mijn hoofd’ of ‘kom ga je mee de wolken kietelen’ (zie hieronder).
P1050988
Ze tekent helaas niet zo heel erg vaak zo maar tussendoor, maar af en toe wil ze nog wel ‘ns een uurtje schetsen. Ik vind het mooi wat ze maakt, maar ja, ze is zo verrekte kritisch op zichzelf. Het is niet snel goed genoeg. Hieronder tekende ze Rihanna na. Ik keur hem goed!
download P1050984
Ogen kan ze ook goed zegt deze onbevooroordeelde moeder. Ik vind het echt reuzeknap hoe ze ze tekent en het gewoon net echte ogen zijn. Of zoiets.
P1050983
Ik heb van een aantal tekeningen foto’s gemaakt die ik binnenkort wel zal plaatsen.

Verder hangt een werk van haar in de kantine van haar school. Als ik eraan denk maak ik tijdens de diplomauitreiking een foto van dat werk, want ik vind het toch wel heel speciaal dat dat werk al maanden daar hangt terwijl ik niet eens weet wát er hangt.

Ze heeft in de loop der tijden uiteraard een ontwikkeling doorgemaakt; tekentechnisch gezien al tekende ze ook toen al veel beter dan ik het ooit gekund heb. Hoe zit dat met jou? Enig tekentalent? Of een ander creatief talent wellicht?

19 gedachten over “Made by Grote Zus

  1. Ik vind het fantastisch! Kan zelf voor geen meter tekenen en ben dan ook stikjaloers op iedereen die het wél kan. En zij kan het, oh ja!!

  2. ik teken weer een beetje, na jaren, als ik er de tijd voor neem. want pff.. dat is het toch met veel hobby’s als je moeder bent, je moet er maar de tijd voor willen nemen. mannen (vaders) schijnen dat beter te kunnen. tijd nemen, niet tekenen. persé.

    tekenen is zo fijn, als je ervan houdt, ik hoop dat ze dat blijft doen! ben ook zeer benieuwd naar dat werk in de kantine!

  3. Ze doet het erg knap! Ik kan écht niet tekenen dus moet ze het talent van iemand anders hebben, maar mischien ben je ook wel gewoon zelf begaafd en hoef je het niet te erven!

  4. Mijn complimenten voor Grote Zus! Ze heeft zonder meer aanleg.
    Roos had ook tekenen in haar profiel gekozen. Het is goed als mensen die veel met hun hoofd bezig zijn, afleiding zoeken in tekenen. Althans, dat was het advies van haar juf in groep 8.
    Lieve groet

  5. Inderdaad ik herinner me van voorheen dat ze hartstikke goed kan tekenen. Ik kan het niet hoor, zou graag willen proberen te schilderen, maar dan zal het sowieso abstract worden.
    Hoop dat ze het niet verwaarloosd..

  6. Leuk!

    Ik kon vroeger op basisschool en vwo goed tekenen, hoge cijfers, deed het ook vaak in vrije tijd.

    Toen kwam ik op universiteit “industrieel ontwerpen” waar échte creatievelingen rondliepen en er serieus tekenles gegeven werd. Zowel van de kunstzinnige soort als de technische. Beide vond ik gruwelijk moeilijk. Ben er toen mee gestopt.

    Nu teken ik heel soms met de kindjes mee, en het niveau is bar triest. Dochter van 11 tekent me er al bijna uit (en zij kan dat wel goed, maar toch…)

    • Zit overigens wel in de familie, m’n zus, de vader van mijn moeder, broers van mijn moeder.. mooie schilderijen hadden ze thuis hangen van eigen hand. Maar naast talent ook blijven doen dus.

  7. Ik was als kind altijd aan het lezen, schrijven of tekenen. Volgens mijn vader (die kon ècht goed tekenen) ook nog eens erg goed. Maar ja, da’s niet echt objectief hè, de mening van een vader. Ik heb nog een tijdje geschilderd, maar talent, nee, dat heb ik niet, vind ik. Ook niet objectief 🙂

  8. Absoluut een talent hoor, je dochter!!!

    Enneh… ja ik durf wel van mezelf te zeggen dat ik tekentalent heb. Ben erfelijk belast wat dat betreft ;). Altijd getekend en ik doe het nog steeds graag. Schilderen is ook heerlijk trouwens. De laatste jaren kom ik er helaas nooit aan toe om te tekenen en te schilderen. Af en toe ga ik eens met mijn schetsboek zitten en ga ik ¨doodlen¨ of ik pak mijn kleurboek voor volwassenen. Dan ben ik toch een beetje bezig…

  9. Petje af hoor voor grote zus, juist ogen zijn zo moeilijk en dát heeft ze in de vingers.
    Ik ben redelijk goed in het “tekenen” van papieren, maar dan heb je het ook wel gehad!
    creatief ben ik niet echt, hoogstend handig in het benutten/bewerken van foto’s voor m’n logjes.

  10. Prachtig! Indy kan ook redelijk goed tekenen. Dat heeft ze van haar vader, absoluut niet van mij! Ik vond het ook niet leuk om te doen op school.

  11. Wat ontzettend gaaf zeg. Ik ben best creactief, al zeg ik het zelf, vooral in mijn denken haha, Tekenen is nooit echt mijn ding geweest, hoewel ik wel altijd graag had willen kunnen, zeg maar… Bij mij zit het meer in het muzikale en ik schrijf graag :-). Ben zeker benieuwd naar de rest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *