Ingeschreven

In de week voor de carnavalsvakantie werden De Scholier, Mr. T. en ik op audiëntie verwacht bij de meest fijne juf ever (aldus De Scholier). Het was tijd voor het schooladvies.

Toen De Student naar de middelbare school ging waren er geen brugklassen dus kozen wij heel bewust direct voor de Havo. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we proberen het beste uit de meiden te halen, maar wij vinden het zeker zo belangrijk dat ze met heel veel plezier hun leven leven en niet altijd op hun tenen hoeven te lopen. Wat De Student betreft hebben wij de perfecte keuze gemaakt want de overgang van Havo 3 naar Havo 4 bleek voor haar behoorlijk groot te zijn dus het was maar goed dat we haar niet naar het Atheneum hebben laten gaan.

Inmiddels zijn er weer wel brugklassen dus dat is fijn. Enfin: het schooladvies. Wij dachten dat het ook voor De Scholier waarschijnlijk VWO zou worden en jawel, dat advies werd het dus. Maar wat een geluk dat er nu weer gewoon een brugklas Havo/VWO is waar De Scholier dus naar toe kan. We hebben het met De Scholier nog wel even gehad over Gymnasium (en dan alleen gym bij een school hier zo’n 15 kilometer vandaan) maar dat wilde ze uiteindelijk niet. En ook het tweetalige onderwijs dat een school op zo’n 10 kilometer afstand aanbiedt is het niet geworden. De Scholier gaat naar dezelfde middelbare school waar haar zus en haar moeder ooit heengingen.

Eergisteren hebben we haar ingeschreven. Van haar klas gaan twee andere kinderen naar dezelfde school/brugklas. Bij de inschrijving mag een kind aangeven bij wie ze juist wel of juist niet in de klas wil. De schooltijd van De Scholier is niet heel erg soepel gegaan dus ik was wel een beetje benieuwd hoe ze daarin stond. In eerste instantie hoefde ze ook niet per se bij klasgenootjes, maar uiteindelijk toch maar wel. Want dat is natuurlijk wel zo veilig. Ik hoop dat we daar een verstandig besluit mee hebben genomen.

Als ik naar De Student kijk: die zat in het eerste jaar bij 3 klasgenootjes, het tweede jaar nog bij 2 en die koos voor de derde klas heel bewust voor andere meiden om haar heen. Tja, dat is toch met een klein dorp: je bent veel meer tot elkaar veroordeeld en het kost ook wel even tijd om je daar los van te maken.

In april horen we of De Student definitief is toegelaten en dan volgt er een keer een kennismaking met de nieuwe klas. En dan … in augustus is De Scholier voortaan écht De Scholier.

9 gedachten over “Ingeschreven

  1. In Amsterdam is het een drama met scholen. Zoon van vriendin heeft gymnasium advies en moet maar liefst 12 scholen aankruisen want anders heb je geen garantie op een plek. De school van dochter had vooraf een intake. Zonder intake komt de school niet op de lijst. van te kiezen scholen. Gelukkig zijn er minder inschrijvingen bij haar 1e voorkeur dan aanmeldingen. Ze kan er dus naar toe. Dat geeft een gerust gevoel.

  2. Spannend hoor! Wij hebben nog ‘n jaartje maar denken, van de 3 middelbare scholen om ons heen, wél al te weten naar welke zoonlief gaat… Ben zo benieuwd of die school tzt met de open dagen nog steeds zo aan de verwachtingen zal voldoen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *