Shaolin Monniken

Vanavond naar de Shaolin Monniken geweest. De wie …? De Shaolin Monniken!

Het was vrij apart. Natuurlijk moet je je horizon verbreden, maar of ik vanavond mijn horizon daadwerkelijk verbreed heb weet ik nog niet.

Het was wel indrukwekkend. Als je op twee vingers een handstand kunt doen dan ben je best een beetje knap. Of als je op 5 speren kunt gaan liggen (op de punten dan) en geen gaatjes krijgt ook. Wat ook wel knap was is springtouwen op je billen (natuurlijk niet met een springtouw maar met een of ander wapen). Wat ook wel handig is, is als je een kool kunt snijden met je buik als snijplank (spaart toch mooi wat afwas uit). Compleet nutteloos maar blijkbaar erg belangrijk is als je met een speld door een glasplaat een ballon lek kunt prikken. Ik heb het zelf gezien, het gebeurde ECHT.

Wat deden die monniken eigenlijk zo heel de dag? Nou, die monniken, die pasten op de keizer. En dat deden ze vol vuur en tot ze erbij neervielen (als ze pech hadden).

En dan komt toch wel dat kung fu-achtige gespring en gegil aan de orde, en daar houdt Mrs. T. niet zo van. Misschien beledig ik ze trouwens wel als ik het over kung fu heb, dat is uiteraard niet de bedoeling. Als tien jonge kerels (met wasbordjes!) synchroon allerlei stoere kreten slaken en rond springen dan is dat toch niet vervelend om naar te kijken. Beetje jammer wel dat ze niet met echte messen en zwaarden mochten zwaaien. Staan ze daar stoer te doen met hun wapens en hoor je die dingen klapperen (weet je wel, zoals vlaggen kunnen flapperen, dat geluid). Zal wel een gevalletje arbeidsomstandigheden zijn.

Al met al, het was indrukwekkend, maar wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *