De koning wil een kindje

Grote Zus zit in groep 3. Grote Zus leert lezen en ze zegt: ‘Ik vind lezen zo leuk’. Gelukkig houdt Mrs. T. ook van lezen, dus van een vreemde heeft ze het niet.

Elke woensdag komt de biebbus in het dorp. Grote Zus gaat dan naar de bieb en komt thuis met allerlei boekjes (Mrs. T. zit midden in de AVI-niveaus).

Bedtijd is voor Grote Zus nog steeds 19.00 uur, dan mag ze nog even lezen in bed. Maandachtochend vertelt Grote Zus giechelend dat ze rare woorden heeft gelezen. Mrs. T. wil graag weten welke woorden dat dan waren. Het antwoord: ‘lul en kut en ook nog over tongzoenen’. Mrs. T. staat paf, dat zijn verboden woorden, wat is dat voor een boek????

Het boek heet ‘De koning wil een kindje’ (schrijfster: Dita). Mrs. T. zal het eerst eens zelf lezen. Het gaat over een koning en een koningin die een kindje willen. Eerst denken ze dat ze gewoon naar de winkel kunnen gaan, en ze proberen ook nog een eitje uit te broeden, maar zo werkt het toch niet volgens de lakei. De arme lakei (die al een kindje heeft) moet vervolgens aan de hoogheden uitleggen hoe dat dan wel niet werkt.

Citaat:

“Kijk, een vrouw heeft een geboortegaatje,”zucht de lakei.

“Een geboortegaatje? Oh wacht, jij bedoelt een KUT!” roept de koningin.

“Ja. Zo zou je het ook kunnen noemen, maar ik vind geboortegaatje een mooier woord. En heel diep in dat geboortegaatje zitten menseneitjes verstopt”.

De koningin gaat staan. Ze draait zich om en probeert onder haar pyama te kijken.

“Die kun je niet zien!”roept de lakei.

“Oh,” mompelt de koningin teleurgesteld. Ze gaat weer zitten.

“Nou, een … een man heeft een plassertje”, vertelt de lakei verder.

“Een LUL!” roept de koning lachend.

“Ja, oké. Zo kun je dat ook noemen. Maar ik noem het een plassertje. In dat plassertje zitten zaadjes”.

En voor de koning kan kijken, roept de lakei al: “Die kun je ook niet zien!”.

“Hm,” bromt de koning. “En dan?”

“Nou ja … als je heel erg van elkaar houdt en ehm … je wilt kindjes maken, dan stop je datteplssrtje in dattegebrtgtj,” mompelt de lakei. De koning en de koningin kijken elkaar verbaasd aan.

“Wat zei je?”, roept de koning geïrriteerd. “Man ik versta er niets van!”

De lakei zucht. Hij veegt met zijn zakdoek het zweet van zijn voorhoofd.’

“Dan stop je dat plassertje in dat geboortegaatje. En dan spuit je die zaadjes naar de eitjes. Als je geluk hebt, zwemt een zaadje naar het eitje. En dan krijg je een kindje,” antwoordt de lakei.

“Getverderrie, wat vies!” roept de koningin. “Heb jij dat gedaan?”

Natuurlijk had Mrs. T. kunnen zien dat er op de zijkant van het boek het trefwoord Seksuele Voorlichting staat. Maar dat had ze even gemist en ze had er ook absoluut niet bij stilgestaan dat Grote Zus met een dergelijk boek naar huis zou kunnen komen. Als Grote Zus op school is, heeft Mrs. T. het boek maar ‘ns even gelezen. En ik moet zeggen, het is een leuk boek!

De koning en de koningin doen het natuurlijk toch en dan krijgt de koningin enorme trek in augurken, een teken voor de lakei dat er een kindje aan zit te komen. Er wordt vertelt over de controles die het zwangere staatshoofd moet ondergaan, over ‘de-baby-in-de-buikfilm’ die gemaakt wordt (en waarempel, er zitten twee babietjes in de koningin). Er gaat ook een hoofdstuk over de koningin die gruwelijk chagrijnig wordt omdat ze slecht kan slapen (de koning moet maar beneden op de bank gaan slapen), ze zichzelf veel te dik vind en de babietjes haar bont en blauw trappen. De koningin is op een gegeven moment niet meer te genieten.

Ten einde raad moet de vrouw van de lakei (want die heeft immers al een kindje) naar de koningin om haar te vertellen dat het allemaal goed komt. Dat het best zwaar is, om (hoog)zwanger te zijn, dat je bang kunt zijn en hoe je moet bevallen, wat puffen is en persen en dat er golfjes van pijn bij komen. Eindelijk iemand die de koningin begrijpt! Het laatste hoofdstuk gaat over de uiteindelijke bevalling (met een keizersnee): twee koningskinderen, een meisje en een jongetje. En weet je hoe de kindjes heten? Prinsje en Prinsesje.

Mrs. T. vindt het een mooi boek, Grote Zus ook. Maar Mrs. T. had dat van die kut en lul toch wel anders willen zien. Toch ook wel fijn dat Grote Zus nu haar eerste kennismaking met seksuele voorlichting via een leuk humoristisch boek heeft opgedaan.

Uiteindelijk ben ik er er langer mee bezig geweest dan Grote Zus. Grote Zus heeft het boek gisteren uitgelezen. Ze heeft het er verder niet meer over gehad, mocht ze vragen hebben, dan weet ze ons te vinden.