Rapalje

Mrs. T. is net naar Rapalje geweest. Naar wie? Naar Rapalje. Mrs. T. had er zelf ook nog nooit van gehoord, maar vriendinnetje E wist zeker dat Mrs. T. het geweldig zou vinden. Van vriendinnetje E heeft Mrs. T. een CD van de groep gekregen zodat Mrs. T. niet geheel onvoorbereid in de zaal zou zitten.

Het luisteren van de CD was niet bepaald een straf, Rapalje maakt leuke, vrolijke en aanstekelijke muziek. Sommige nummers zijn echte gouwe ouwen die Rapalje op eigen wijze brengt. Andere nummers gewoon volledig onbekend, maar al snel klinkt het op de een of andere manier vertrouwd.

Vriendinnetje E had gelijk. Mrs. T. heeft aan fantastische avond gehad.

Rapalje is een Groningse band die op geheel eigen wijze Keltische muziek brengt. De muzikanten zijn stoere kerels in kilt, lange haren en ongeschoren gezichten. De muziek is aanstekelijk: viool, fluit, doedelzak, mond- en trekharmonica, theekistbas en gitaren. Twee mooie meiden dansen bevallig de zo bekende Ierse dansen.

Rapalje brengt hun optreden vol humor en enthousiasme. Dat enthousiasme brengen ze over op het publiek. De zaal zat maar voor 25% vol, dat is jammer, maar volgens de heren van Rapalje moet Nederland nog gewoon een beetje wennen aan Rapalje in het theater.

Na het optreden hebben we nog wat gedronken in de bar, de mannen van Rapalje kwamen later ook nog even binnen. We hebben ze niet gesproken, wel goed bekeken. Stoere mannen, mooie kilts (maar of daar nou iets onder zit?).

Rapalje is een echte aanrader.