Klein (?) drama

Een van de meest akelige dingen die een mama kunnen overkomen is vanochtend gebeurd. Kleine Zus is van de trap gevallen. Van boven helemaal naar beneden. Wat een ellende, wat een schuldgevoel.

Het is Tweede Paasdag en iedereen is thuis, dus het is een andere maandag dan normaal. Mrs. T. belooft Grote Zus dat ze met Kleine Zus samen in bad mag, da’s feest. We gaan met z’n allen naar boven, Mrs. T. en Kleine Zus voorop. Mrs. T. zet Kleine Zus in de badkamer neer, Grote Zus kleedt zich daar uit. Mrs. T. vergeet het traphekje dicht te maken …

Mrs. T. loopt naar Kleine Zus haar kamer om schone kleertjes te pakken … een fractie van een seconde later … een enorm kabaal … Kleine Zus ligt onderaan de trap. Mr. T. is beneden en binnen een mum van tijd bij Kleine Zus. Kleine Zus huilt en huilt en huilt … en Mrs. T.? Mrs. T. kan wel janken.

Kleine Zus heeft volgens Mr. T. en Mrs. T. niets gebroken of zo, maar een hersenschudding kan natuurlijk altijd.

Als Kleine Zus uiteindelijk in bed ligt (ze valt binnen een paar minuten in slaap) belt Mrs. T. de Huisartsenpost. Het advies dat we daar krijgen: haar elk uur wakker maken gedurende de eerstvolgende 24 uur. Mocht ze verder niet gaan braken of zo, dan mogen we aannemen dat er niets ergs aan de hand is.

Mrs. T. voelt zich k*t. Vorige week nog viel Kleine Zus uit zo’n loopwagentje terwijl Mr. T. er zo ongeveer naast zat. Mrs. T. mopperde toen op Mr. T., wel uit een impuls maar toch. Maar dat mopperen is niet terecht, dat weet Mrs. T. ook wel. Alle mensen die van Kleine Zus en Grote Zus houden zorgen er toch zeker voor dat de meisjes niets overkomt?

Mr. T. heeft niet op Mrs. T. gemopperd. Daar is Mrs. T. blij om, maar misschien was het beter geweest als hij gemopperd had. Mrs. T. schrijft het voorval van zich af, tenminste dat probeert ze. Mrs. T. voelt de adrenaline nog door haar lijf stromen, wat een dag …

9.25 uur: een update over Kleine Zus. Het is redelijk gegaan vandaag. Kleine Zus is al een aantal dagen vreselijk verkouden, dus daar heeft ze sowieso al last van. Als ze vandaag jengelde, dan was niet duidelijk of dat van het niet fit zijn was of van de val van de trap. In ieder geval, ze ligt nu lekker in bedje en is al onder zeil. We zullen elk uur even naar het meisje gaan kijken.