Matilda

Zoals al eerder gemeld ging Mrs. T. samen met Grote Zus en Mr. T. naar Matilda de Musical. En het was fantastisch!!!!

Eerlijk gezegd wist Mrs. T. niet precies wat ze zich bij deze uitvoering voor moest stellen. Bij het bestellen van de theaterkaartjes (en dat doet Mrs. T. in mei voor het komende theaterseizoen) zoeken we ook altijd een aantal voorstellingen uit voor Grote Zus. Dan kijken we meer naar voor welke leeftijd iets geschikt geacht wordt en of het zang, dans, toneel, musical of iets dergelijk is. Daar proberen we een mix in te vinden. Mrs. T. vindt het belangrijk dat Grote Zus af en toe wat cultuur snuift en ze vindt het belangrijk dat Grote Zus allerlei dingen leert waarderen. Als Mrs. T. op vakantie gaat dan is dat ook echt niet een ‘kindjesvakantie’. Nee, Mr. T. en Mrs. T. doen dingen die de Grote Zus leuk vindt, en Grote Zus doet dingen die Mr. T. en Mrs. T. leuk vinden. Maar dit terzijde. (Kleine Zus is nog nooit mee op vakantie geweest.)

In ieder geval: Matilda. De musical is gebaseerd op het boek van Roald Dahl en wordt in een bewerkte versie gebracht door Kleintje BMT (en Kleintje BMT zijn dan 8- tot 13-jarige kinderen die aangesloten zijn bij het Brabants Muziek-Theater: een amateurgezelschap). Zie de link voor meer info: http://www.brabantsmuziektheater.nl/newtemp/index.html.

Het enthousiasme spatte van de bühne, de kinderen stralen. Er is enorm veel tijd en energie gestoken in deze voorstelling, de kostuums zijn prachtig, de liedjes (meestal) vrolijk, het decor is precies goed, de respons vanuit de zaal is hartverwarmend. En dat is dan vrijwilligerswerk (petje af!).

Vooral mevrouw Bulstronk en Pippi hebben Mr. T. en mij ontroerd. En Grote Zus … Grote Zus zat fier rechtop op haar stoel, vol aandacht volgde zij het spectakel op het toneel. Niet alleen op het toneel is dan voor Mrs. T. genoeg te zien, ook het snoetje van Grote Zus is om in te lijsten.

Later, thuis, brengt oma Grote Zus naar bed. Grote Zus praat 100-uit over de voorstelling en vertelt dat ze zo graag 8 jaar zou willen zijn: ‘want dan oma, dan, ben ik oud genoeg om auditie te doen…