Inbraak

In de school van Grote Zus is gisterennacht ingebroken. De hele school is in rep en roer. De kleinste kinderen zijn helemaal overstuur, want waarom doen die stoute mensen dat nou toch. En komen ze dan ook bij ons mama? En komen ze ook nog een keer terug, papa?

Er zijn negen computers gestolen, de boeven zijn gelukkig alleen in de bovenbouw binnengeweest, in de lokalen van de onderbouw zijn ze niet geweest. Het is natuurlijk niet zo dat het voor bovenbouwkinderen minder erg is, natuurlijk niet. Maar voor de kleuters en onderbouw is het gebeuren wel heel erg spannend. Te spannend wellicht. Mrs. T. hoorde al dat sommige kinderen vannacht slecht hadden geslapen: bang voor stoute boeven.

De boeven zijn ook nog bij Jong Nederland binnengeweest. Voor diegene die het begrip Jong Nederland niet kent, dat is een soort scoutingclub. Grote Zus is lid van deze club. Grote Zus vindt dat het aller-, aller-, allerleukste om bij te zijn.

Jong Nederland heeft sinds september een nieuw clubgebouw, dat is met behulp van heel veel vrijwilligers in elkaar gezet en daar is het hele dorp trots op. Boeven horen hier niet aan te komen! In het clubgebouw bevond zich blijkbaar niets van waarde, de kasten stonden wel open, maar er was niets meegenomen.

En toen hebben de boeven ook nog geprobeerd het gebouw van de tennisvereniging binnen te komen. Dat is ze niet gelukt.

Waarom zijn boeven boeven? Waarom pakken ze spullen van anderen? Wat doen ze er mee? Wat brengen ze teweeg bij gedupeerde mensen? Hoeveel kinderen verliezen hierdoor (weer) wat vertrouwen in de wereld? Voor hoeveel volwassenen geldt dat …