12½ jaar

Langzaam maar zeker viert Mrs. T. steeds meer 12½-jarige huwelijksfeesten.

Da’s natuurlijk ook wel logisch. Als je trouwt bestaat er natuurlijk een kans dat je op een gegeven moment 12½ jaar getrouwd bent. En tot nu toe hebben alle mensen uit Mrs. T.’s omgeving dat feest nog gevierd ook!

Gisterenavond hadden we weer zo’n feest, hier in de zaal in het dorp. Het was een hartstikke tof feest. Uiteraard wordt er begonnen met koffie en gebak en vanaf ongeveer kwart over negen begon de DJ te draaien. Het feestpaar heeft een uitgesproken Hollandse muzieksmaak, dus de Nederlandstalige muziek vierde hoogtij. De DJ verstond zijn vak. Hij had de dansvloer snel vol en hield dat het grootste deel van de avond zo. Natuurlijk deden de twee dochtertjes van het feestpaar een stukje en de familie een liedje, maar voor de rest was het dansen, dansen dansen.

Mrs. T. drinkt op zo’n avond veel water en een stuk of vier wijntjes. Voor Mrs. T. werkt dat perfect. Gewoon lekker een beetje teut, maar gewoon alles nog in het juiste perspectief zien.

Mrs. T. heeft veel gedanst. Los (doet iedereen in Nederland dat trouwens in van die vreemde rijen op de dansvloer, dat heeft Mrs. T. nooit begrepen), foxtrotten met Mr. T., de Sirtaki (niet erg slim alhoewel de bevalling van Kleine Zus toch alweer bijna een jaar geleden is), John Denver dankt God nog steeds dat ie een country boy is (en de feestgangers deden dat ook), Meatloaf zoekt nog steeds dat paradijs bij het dashbordlampje en de polonaise. Mrs. T. vindt de polonaise verschrikkelijk, maar soms kom je daar niet onderuit. Maar wat Mrs. T. pertinent weigert is ‘roeien’. Kent u dat? Op ‘Meisje ik ben een zeeman’. Daar past Mrs. T. voor. Voor de rest heeft Mrs. T. genoten van het dansen.

Tegen middernacht was er wat te eten. Friet en broodjes kroket of frikandel. Lekker! En daarna weer extra veel dansen natuurlijk om die calorieën te verbranden.

Om 2.30 uur rolde Mrs. T. haar bedje in en om 9.00 uur was ze weer present. De meisjes sliepen dan wel bij oma, maar toch genoeg te doen op zaterdag. Enne, Mrs. T. heeft nergens last van gehad vandaag.

Het zijn geweldige feesten, maar wel vaak zo ongeveer hetzelfde. Is dit typisch Brabants of Zuidnederlands? Vieren jullie ook zo jullie huwelijksfeesten of zien die er heel anders uit?