Kasteelvrouwen

Vandaag waren Grote Zus en Mrs. T. heuse kasteelvrouwen. Tenminste, dat vonden wij zelf dan.

Er was vandaag van alles te beleven op Kasteel Heeswijk en daar gaan Grote Zus en Mrs. T. graag op af. [url]www.kasteelheeswijk.nl[/url]

Zoals Mrs. T. al wel vaker geschreven heeft is ze zelf (bijna) altijd enthousiast. Alles is leuk, alles is het ontdekken waard, voor (bijna) alles staat Mrs. T. open. Mrs. T. hoopt dit enthousiasme ook op haar kinderen over te brengen. Tot op heden lukt dat aardig.

Het weer vandaag was niet al te best, donkere luchten en veel (miezerige) regen. Maar dat kon ons plezier niet verpesten. Al voor openingstijd stonden wij te trappelen om door de kasteelpoort te mogen.

We hebben van alles gezien en gedaan. Grote Zus heeft zelf een bloem en een potje (met deksel) gekleid. Er was natuurlijk levende geschiedenis. En volop demonstraties: ganzenhoeden, acrobatiek, riddertoernooien, gevechten, oude ambachten, veel muziek, valkeniers, smeden, weven, muntenslaan. We zijn met de huifkar over de landerijen gereden en we hebben geluisterd naar een echte verhalenvertelster. Kortom: het was geweldig. Het is heerlijk om met Grote Zus zulke dingen te doen.

Over twee jaar is het weer. ‘Gaan we dan weer mama?’, vraagt Grote Zus. Als het enigszins kan wel, lieve schat. En als het enigszins kan gaan we dan lekker met z’n vieren!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *