Quote

I lost your mother after twenty-two months of marriage.

It was enough for a lifetime.

Dit zegt reverend Monroe in de film Cold Mountain tegen zijn dochter Ada. Mrs. T. vindt dit een prachtige zin, zoveel liefde in zo weinig woorden. Zo veel stil verdriet ook.

De film Cold Mountain is een van Mrs. T.’s favoriete films. In de hoofdrollen Nicole Kidman (Ada), Jude Law (Inman) en Renee Zellweger (Ruby).

Cold Mountain is een prachtige film die speelt tijdens de Amerikaanse burgeroorlog en die twee mensen volgt die met en aan elkaar verbonden zijn door een diepe liefde.

Deze liefde is gebaseerd op heel weinig met elkaar doorgebrachte tijd, maar op een diepe overtuiging dat zij bij elkaar horen. Sommige stukken in de film zijn behoorlijk akelig en andere weer erg humoristisch. De rode draad in de film is de voetreis die Inman maakt om terug te keren naar zijn geliefde Ada.

Het is een prachige film. Mrs. T. hield het aan het eind niet droog. Heb jij deze film gezien? Wat vond je ervan. En, welke film zou jij Mrs. T. aan willen raden?

1 gedachte op “Quote

  1. Ik weet eigenlijk niet of ik hem ken. Ik zie veel films maar half omdat ik weinig kijk en hem ongeprogrammeerd o maar aanzet. En dan is de film meestal allang begonnen. Maar het lijkt me een ontroerend thema. Echte liefde, dat is zo mooi, vooral als de film slecht afloopt omdat een van de twee dood gaat.

Reacties zijn gesloten.