What’s in a name

De naam van je kind kies je heel zorgvuldig. Je droomt over dat kleine mensje dat binnen een aantal maanden jouw wereld zal binnenzeilen en je bent druk met het bepalen van de naam.

Er zijn namen die blijven hangen en namen die direct verworpen worden. Krijgt ons kindje één naam, of meerdere, passen ze bij de achternaam, kan het niet gemakkelijk verkleind worden, vinden we het erg als de naam verkleind wordt, is het een naam om gemakkelijk mee gepest te worden. Kortom: het is niet altijd eenvoudig.

In meisjesnamen zijn Mr. T. en Mrs. T. heel goed. Tenminste, wij vinden een heleboel meisjesnamen mooi. Bij Grote Zus stond de meisjesnaam al ver voor de zwangerschap een feit was op nummer één, deze naam heeft zij uiteindelijk ook gekregen. En elke keer als Mrs. T. die naam zegt, hoort of schrijft denkt ze: ‘Wat een prachtige naam’. Ook bij Kleine Zus was het niet zo moeilijk, de meisjesnaam. Uiteindelijk hadden we twee namen ‘over’ en hebben we gekozen voor een van beiden. Volgens ons passen beide namen goed bij de meiden, bij elkaar, bij de achternaam. Kortom: wij zijn er blij mee. Of de meiden die mening later delen, wachten we maar af.

Jongensnamen lukt Mr. T. en Mrs. T. niet zo goed. Op de een of andere manier zitten we niet op één lijn en vinden we verschillende namen mooi. We hebben uiteindelijk twee meiden gekregen en dus twee keer onze favoriete naam mogen gebruiken.

Mr. T. en Mrs. T. kozen trouwens alleen voor een roepnaam. Geen (doop)namen dus, hoewel beide dames gedoopt zijn.

Wil je weten of jouw naam of de naam van jouw kindje populair is? Kijk dan even op deze site. http://www.babyinfo.nl/fun/namen/namenteller.asp.

Grote Zus: 35 x in 1999. Kleine Zus: 220 x in 2005.

En jij, vind jij jouw naam mooi? Hoe heb jij de naam van je kindje gekozen? Was het moeilijk of waren jullie er in no-time uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *