Cadeautjes

Mrs. T. is dol op cadeautjes geven en krijgen. Mrs. T. vindt het erg leuk om voor anderen cadeautjes te kopen en vindt het een soort van sport om originele spulletjes te kopen. Helaas zijn er een aantal mensen in Mrs. T.’s nabijheid die onderling hebben afgesproken dat ze elkaar geen cadeautjes meer geven en Mrs. T. heeft zich daar dan maar in geschikt, maar ze vindt het wel jammer.

Mrs. T. is ook van de hebbedingen. Dus niet van de praktische cadeaus. Als iemand een praktisch cadeau vraagt, dan zal Mrs. T. daar wel voor zorgen, maar er moet altijd nog een leuke gadget bij. Iets leuks, om ergens neer te zetten, om iets mee te doen, of om juist helemaal niets mee te doen.

Mrs. T. zelf maakt men niet blij met praktische cadeaus. Gelukkig weet iedereen in haar omgeving dat inmiddels, dat heeft Mrs. T. op subtiele wijze laten merken (grapje). Mrs. T. wil ook frutsels, hebbedingen, dingen zonder praktisch nut. In Mrs. T.’s boekenkast staan, naast boeken natuurlijk, ook allerlei friemels. Zo zijn daar: een gekleurde koe, twee kaarsfiguren (dikke meneer en mevrouw), zo’n tekenpopje, een blikken auto, fotolijstjes, een bronzen paardje, een zwangerschapsbeeldje en nog andere beeldjes. Mrs. T.’s huis is een huis vol grapjes en frutsels. Een heel groot deel daarvan is gekregen en haar daardoor erg dierbaar.

Mr. T. daarentegen is wel van de praktische cadeaus. Het maakt hem helemaal niets uit wat hij krijgt. Al krijgt ie theedoeken of scheergel, het is altijd goed. Zondag is het vaderdag en Mr. T. heeft al zo’n beetje laten horen dat zijn onderbroeken en sokken toch wel zo ongeveer aan vervanging toe zijn. Dus wat krijgt Mr. T.? Goed geraden. Maar Mr. T. krijg ook nog iet anders, iets wat Mrs. T. met veel zorg heeft uitgekozen. Gewoon omdat Mr. T. haar Mr. T. is en omdat Mr. T. een fantastische papa is.

En jij, waar maakt men jou blij mee? Enne, ben jij van de cadeautjes geven en/of ontvangen of vind je het eigenlijk maar lastig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *