Bloed

Zoooooo, Mrs. T. is weer een ½ kilo kwijt. Of zou dat zo niet werken? Mrs. T. heeft zojuist namelijk een ½ liter bloed afgestaan. Mrs. T. is bloeddonor en dat is ze inmiddels een jaar of acht.

Waarom geeft Mrs. T. bloed?

Natuurlijk omdat ze het idee heeft dat ze daarmee de medemens vooruit helpt. Dat kunnen ernstig zieke mensen zijn of vrouwen die teveel bloed hebben verloren na een bevalling of verkeersslachtoffers of mensen met ernstige brandwonden. Verder wordt in sommige gevallen het bloed ook gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Bij al deze redenen voelt Mrs. T. zich goed.

Maar, Mrs. T. geeft ook bloed uit eigenbelang. Elke keer dat je geeft onderga je ter plaatse een kleine medische keuring en in het lab wordt je bloed ook nog op een aantal andere zaken onderzocht. En ook daarbij voelt Mrs. T. zich goed.

Voor meer informatie over het bloeddonor zijn: www.sanquin.nl

En jij, ook bloeddonor? Orgaandonor misschien? Of juist niet?