Touwtje uit de brievenbus

Ik heb je toch gevoerd

Hapje voor hapje

Ik heb je leren lopen

Stapje voor stapje

Sinaasappels, buitenlucht

Boterhammen mee

Wandelen, samen hand in hand

Rennen langs de zee

Een tikje op je vingers

Een pluimpje op je hoed

Een klopje op je schouder

Van: Meisje, jij gaat goed

Een glimlach van vertrouwen

Er wordt van jou gehouen

Die hele lange weg

Die wij samen mogen gaan

Nemen geven

Leren leven

Eigen benen staan

Mijn hart, mijn huis

Staan altijd voor jou open

En een touwtje uit de brievenbus

Je kan zo naar binnen lopen

Bovenstaande tekst schreef de moeder van Mrs. T. in het vijfde schift van Grote Zus. Van beide dames houdt Mrs. T. schriften bij. In die schriften belevenissen, korte verhaaltjes, grappige voorvallen, moeilijke momenten, foto’s, tekeningen, entreekaartjes etcetera, etcetera.

In het vijfde schrift van Grote Zus is Grote Zus net zo oud als Kleine Zus nu. En het is grappig om sommige dingen van haar terug te kunnen lezen, kijken of we nu dingen anders doen, of er overeenkomsten zijn, over bezoeken aan het consultatiebureau en nog heel veel meer.

De oorspronkelijke tekst van ‘Touwtje uit de brievenbus’ (Paul van Vliet) is langer en verhaalt over een relatie tussen een ouder en een kind die niet goed is. Die gebroken is. En dat is triest.

Mrs. T.’s moeder heeft haar eigen versie van de tekst gemaakt en daar spreekt liefde uit. Nog steeds schrijft oma in de schriften van beide kleindochters en haar verhaaltjes en gedachten zijn kostbaar en dierbaar. Mrs. T.’s moeder is een superoma!