Achterstallig werk

Bij ons was het vandaag de hele dag regenachtig en zelfs zomerjassen weer. In vergelijking met de voorgaande periode is dit dan weer het andere uiterste. Mrs. T. houdt van het volgende weertype: zo’n 25°C, strakblauwe lucht, af en toe een wit wolkje, zacht briesje, zwoele avonden en ‘s nachts tussen 2.30 en 4.30 uur een goede regenbui. En dat dan liefst de hele zomer door. Mrs. T. houdt trouwens erg van de Hollandse seizoenen; lente, herfst en winter hebben ook alledrie hun charme’s.

Maar, zo’n dip in het mooie weer wil wel zeggen dat het tijd is voor wat achterstallig werk: foto’s inplakken (Mrs. T. was zo’n 3½ maand achter). Mrs. T. maakt heel veel foto’s. Ook in haar pré-digitale tijd maakte ze gemiddeld zo’n 50 foto’s per maand. Die werden altijd dubbel afgedrukt en -gescheurd- in de albums van de meiden geplakt. Het scheuren is ruimtebesparend (dus minder albums nodig) en ziet er leuk uit (volgens Mrs. T.). In haar huidige, dus digitale, tijdperk is het hek helemaal van de dam. Het is dan wel zo dat je foto’s die niet goed gelukt zijn niet af zult laten drukken, maar er zijn er toch ook heel veel die wel lukken …

En jij? Wat doe jij met je foto’s? Liggen ze ergens in een doos, plak je ze in, schrijf je er hele verhalen bij (of juist niets), staan ze op de PC, of …?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *