Kinderboeken

Mrs. T. heeft altijd al veel gelezen. Vroeger als kind was lezen het favoriete tijdverdrijf van Mrs. T.. Volgens Mrs. T. maakt haar moeder zich af en toe best een beetje zorgen over al dat gelees. ‘Ga toch lekker buiten spelen’, zei zij vaak.

Maar Mrs. T. speelde al buiten, in haar hoofd werden de verhalen echt. Daar leefden de hoofdpersonen hun spannende leven, blies de wind door bomen, scheen de zon op je hoofd en werden de boeven verslagen.

Een van de boeken die heel erg veel indruk op Mrs. T. hebben gemaakt was ‘De gebroeders Leeuwenhart‘ van Astrid Lindgren. Wat een mooi en ontroerend verhaal. Oh die Jonatan, wat een held. En Kruimel? Daar zou Mrs. T. het liefst altijd voor zorgen, zodat hij nooit meer bang zou zijn.

De boeken van Thea Beckman zorgden ook voor heel veel uurtjes leesplezier. Zeer goede herinneringen heeft Mrs. T. aan de trilogie over Thule. Heel mooie boeken. En wat dacht je van ‘Kruistocht in spijkerbroek‘? Een echte klassieker.

Bovengenoemde boeken heeft Mrs. T. gedurende de zwangerschap van Kleine Zus aangeschaft en weer gelezen. Het zijn natuurlijk kinderboeken en zo lezen ze ook. Maar de boodschap die de schrijvers (denkt Mrs. T.) de (jonge) lezer mee wil geven (met name in de boeken over Thule), kwam nu veel beter over.

Grote Zus is nu nog te jong voor dit soort kinderboeken. Grote Zus is wel gek op lezen en Mrs. T. kan zich nu al verheugen op haar snoet als ze op avontuur gaat met Jonatan, Thura, Christian of Dolf.


Welke boeken uit jouw jeugd hebben op jou een onuitwisbare indruk gemaakt?