Relax woman!

Een tijdje geleden schreef Mrs. T. over haar rare lijf. De reacties die toen binnenkwamen waren erg welkom.

De laatste paar maanden wordt Mrs. T. dagelijks geconfronteerd met hoofdpijn. ‘s Ochtends bij het wakkerworden is het al raak en de hoofdpijn blijft gedurende de rest van de dag zitten. En dat is verdorie niet fijn.

Ruim twee weken geleden is Mrs. T. hiervoor naar de huisarts gegaan. Hij vermoedt dat het te maken heeft met de spierspanning in haar bovenrug, schouders en nek. In januari is Mrs. T. daar al voor bij de fysio geweest, toen waren schouderklachten de aanleiding. In het najaar van 2005 heeft Mrs. T. twee keer een spuit in haar schouder gehad omdat de boel ontstoken was. Het is dus duidelijk een gevoelige plek. De hele dag met een klein mensje rondsjouwen is ook niet echt bevorderlijk, dan wordt de toch al kwetsbare boel overbelast met -in dit geval- veel hoofdpijn als gevolg.

In ieder geval, Mrs. T. is weer bij de fysiotherapeut beland. Deze fysiotherapeut heeft zich volgens haar trouwens in z’n beroep vergist, want hij ziet er uit als een skileraar of surfgod, maar dat is natuurlijk alleen maar meegenomen.

De surfgod heeft inmiddels geconstateerd dat de klachten waarschijnlijk vanuit de aanhechting van de ribben komen, de spieren worden overbelast en Mrs. T. krijgt hoofdpijn. Voila, as simple as that.

Nu wordt Mrs. T. gemasseerd met het doel de spieren weer los te maken. En dat is meestentijds erg aangenaam. Soms ook erg pijnlijk, maar dat schijnt erbij te horen.

Mrs. T. krijgt ook huiswerk. Ga twee keer per dag 10 minuten op een stoel zitten, geen tv, geen radio, kinderen uitzetten (of gewoon doen als de kinderen niet thuis zijn/in bed liggen natuurlijk), nul komma nul impulsen en ontspan je. Da’s nog niet zo gemakkelijk, gedachten dwalen gemakkelijk af heeft Mrs. T. gemerkt. Maar het gevoel van zware armen is erg aangenaam. Dat je soms denkt ‘mijn hoofd valt er bijna af’ is dan natuurlijk wat minder. Effect heeft het wel (vooral een gevoel van welbehagen). Hopelijk lukt het de skileraar om Mrs. T. van haar klachten af te helpen. Anders gaat Mrs. T. iets anders proberen, wat? Geen idee, misschien voetreflex of heeft een lezer nog tips?

En jij: hoe ontspan jij je / wat is voor jou de ideale manier van ontspanning?