Verslaving

Mrs. T. durft het gerust te bekennen: ze is verslaafd. Verslaafd aan het webloggen. Eerlijk gezegd had Mrs. T. niet verwacht dat ze het zo verschrikkelijk leuk zou vinden om te doen.

Bedenken waar ze over wil schrijven, bedenken wat een leuke poll zou kunnen zijn, bedenken welke foto’s ze kan plaatsen. En al doende leert ze ook nog van alles. Logjes maakt Mrs. T. vaak een aantal tegelijk zodat er altijd een voorraadje op ‘klad’ staat. In tijden van grote drukte is het dan gemakkelijk en snel een nieuw logje plaatsen. Het streven is om elke dag een logje te plaatsen. Dat is tot nu toe prima gelukt (behalve tijdens de vakantie).

Inmiddels is Mrs. T. al weer een half jaar aan het loggen. Haar eerste logje plaatste ze op 27 maart 2006. Vooralsnog denkt ze nog geen moment aan stoppen: plenty inspiratie. En als de inspiratie daalt, dan gaat ze wellicht over tot het minder frequent plaatsen van stukjes.

Vulde Mrs. T. haar avonden voorheen vaak met tv kijken, lezen of wat frummelen, nu zit ze een groot deel van de avond (of overdag als Kleine Zus in bed ligt) achter de pc. Mrs. T. heeft inmiddels een vaste routine in het bezoeken van verschillende weblogs (die ze gewoon in haar favorieten heeft gezet). Ook dat vindt ze erg leuk om te doen. Zoveel levens, zoveel werelden, zoveel verhalen: leuk, spannend, aangrijpend, verdrietig, grappig. Wat een uitvinding, dat WWW.

Richting Mr. T. geeft ze ruiterlijk toe dat ze verslaafd is. Mr. T. heeft er gelukkig geen problemen mee.

En jij: hoe ervaar jij jouw web-log-gedrag? Ook verslaafd of valt het nog wel mee?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *