Waarom log je web?

Op het punt van Richtsje zag Mrs. T. een leuk onderwerp voor een logje. Waarom ben jij gaan web-loggen? Ja, daar is Mrs. T. eigenlijk best benieuwd naar. Waarom ben jij gaan web-loggen?

Mrs. T. is eigenlijk een beetje per ongeluk gaan web-loggen. Een vriendin van haar vertelde in oktober 2005 dat ze een web-log was begonnen en die is Mrs. T. vervolgens trouw gaan volgen (en becommentariĆ«ren natuurlijk, want niets leuker dan reacties). Maar vriendin logde minder en minder en minder … En dat vond Mrs. T. best jammer. Net na haar verjaardag was Mrs. T. weer een keer op de web-log van vriendin, weer geen nieuw bericht en toen dacht Mrs. T., dan doe ik het toch lekker zelluf!

Meteen, op dat moment, heeft Mrs. T. ‘Mrs. T.’ bedacht en is ze begonnen. Zonder enige kennis van hoe het moest en zonder enig idee hoe het aan te pakken, maar al doende leert men. Mrs. T. kan wel stellen dat ze er heel veel plezier in heeft. In het zelf schrijven en in het bezoeken van andere web-logs (en punten natuurlijk). Soms bezoekt Mrs. T. web-logs en dat zijn ware kunstwerkjes. Dat wil Mrs. T. dan eigenlijk ook, maar eerlijk is eerlijk, daar heeft ze gewoon de kennis (nog?) niet voor in huis (en de software vaak ook niet en zomaar downloaden vindt Mrs. T. eng (is dat trouwens terecht?)). Maar Mrs. T. is superblij met haar mooie kopfoto en de kleurtjes van haar web-log.

Maar goed, de vraag van vandaag: Wanneer (of waar) hoorde jij voor het eerst van het fenomeen web-log en waarom ben jij vervolgens eigenlijk gaan web-loggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *