Twistpunt

Mr. T. en Mrs. T. maken niet vaak ruzie. Gelukkig niet. Maar af en toe, af en toe dan botst het. En wat de aanleiding van een ruzie ook geweest mag zijn, we komen bijna altijd bij hetzelfde twistpunt uit.

En dat twistpunt? De attentheid/alertheid die Mr. T. mist en die Mrs. T. teveel heeft. Dus dat botst. Zeer tot frustratie van Mrs. T.. Mrs. T. heeft het idee dat ze alles alleen moet doen. Begrijp haar niet verkeerd overigens, Mr. T. draagt in het huishouden een evenredig steentje bij. Maar om nu te zeggen dat Mrs. T. daar ‘dankbaar’ voor is, dat gaat Mrs. T. te ver. Mrs. T. vindt zoiets vanzelfsprekend: we werken allebei, we hebben beiden gekozen voor de meiden, dus we doen samen het huishouden.

Het gaat Mrs. T. om de extraatjes, het denken aan kleine en grote dingen. Het spontaan organiseren van iets leuks. Het nemen van initiatief. En dat zit dus niet in Mr. T.. Hij vindt het allemaal wel best zoals het gaat.

En dat frustreert Mrs. T. enorm. Zij wil niet altijd alles alleen moeten doen. Alleen de sinterklaasinkopen regelen, alleen de kerstkaarten (of andere wensen) schrijven, alleen verjaardagscadeautjes kopen, alleen de vakanties boeken, alleen het kerstdiner in elkaar flansen, alleen de zaken voor de meiden regelen, alleen de zondagsuitjes bedenken, alleen iets regelen voor ons 12-jarig samenzijn, alleen een avondje uit organiseren, alleen de kleding voor de meiden gaan kopen, alleen …, alleen …, alleen … Zij wil niet altijd het initiatief nemen, zij wil dat Mr. T. dat eens doet!!! Uit zichzelf. Dus niet nadat Mrs. T. het gevraagd heeft.

Soms kondigt Mrs. T. iets aan in de hoop dat Mr. T. het oppikt, dat gebeurt nooit met als gevolg dat Mrs. T. het zelf maar weer doet (en weer teleurgesteld/boos/verdrietig* is). Soms wil Mrs. T. samen met Mr. T. iets leuks organiseren, Mr. T. zegt dan ‘och, dat is toch niet nodig’ (met andere woorden: wat overdreven allemaal weer). Mrs. T. wil niet tegen Mr. T. moeten zeggen: misschien is het goed als je X ‘ns belt om te vragen hoe het met hem gaat. Het is niet zo dat Mr. T. niet geïnteresseerd is, maar hij denkt er gewoon niet aan. Het is ook niet zo dat Mrs. T.’s frustratie Mr. T. overvalt, hij geeft zelf vaak aan dat hij hier beter op zou moeten letten.

Zeg het maar! Zeurt Mrs. T. of moet Mr. T. een schop onder zijn achterwerk krijgen? En wat is bij jullie in huis het altijd en eeuwig terugkerende twistpunt?

* doorhalen wat niet van toepassing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *