Blootgewoon?

Mrs. T. is er niet mee opgegroeid. Met blote mensen. Ze kan zich niet herinneren haar vader of moeder ooit helemaal bloot gezien te hebben. Hoe liefdevol haar jeugd ook geweest is, er werd zelden tegen elkaar gezegd ‘ik houd van jou’ of werd er zelden een knuffel of schouderklop gegeven. De liefde was er absoluut, maar nooit lijfelijk en zeker niet op de voorgrond.

Mrs. T. is ernstig geremd richting Mr. T. in haar blootzijn. En dat, dat wil Mrs. T. dus niet voor de meiden. Mrs. T. wil dat zij zich lekker voelen in hun blote vel. Dat ze ongeremd rondstappen in hun blote niks. Dat geeft Mrs. T. ze dus ook mee. Mrs. T. loopt in haar blootje rond, we gaan regelmatig samen onder de douche/in bad en vragen over blote lijven worden niet geschuwd.

Grote Zus en Kleine Zus wordt bijna dagelijks verteld dat er ‘heel veel van ze gehouwen wordt’ en anders merken ze het ongetwijfeld aan de vele knuffels die ze krijgen. Mrs. T. probeert van hen gewoon twee zelfbewuste vrouwen te maken. Zelfbewust in daden en wat hun lichaam betreft. Hopelijk lukt het.

Herken jij jezelf in het bovenstaande of juist helemaal niet? En als je kinderen hebt, wat wil je hen dan meegeven op dit gebied?