Hallo lieve mensen

Totaal blanco ging Mrs. T. er gisterenavond heen. Ze had geen idee wat te verwachten. Ze kende de betreffende vrouw niet eens van radio of tv. Zo links en rechts wel ooit wat over haar gehoord, maar nog geen echt beeld gevormd.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het zelfs het idee van Mr. T. was (jawel een heus initiatief!). Tijdens het uitkiezen van de theaterkaartjes voor dit seizoen zei hij ‘zullen we ‘ns naar Claudia de Breij gaan?’. En aangezien Mrs. T. graag haar grenzen verlegd, waren de kaartjes snel besteld.

En heus, lieve mensen, het was geweldig! Mrs. T. heeft genoten van een echte vakvrouw. Rake grappen, prachtige liedjes, interactie met het publiek, gevoelige momenten, tapdans, Lola, drie muzikanten/(plas)geitebreiers, fopministeries en nog heel veel meer.

Een stukje uit een recensie op haar website: In Hallo lieve mensen is Claudia de Breij spits, verbeten en heftig, verrassend, hilarisch en meedogenloos geraffineerd in de weer. Als ze bij aanvang belooft dat niemand last van haar zal hebben, omdat ze net als haar luisterrijke voorbeeld Mies Bouwman ‘een warme, zachte vakvrouw in een vlot broekpak’ wil zijn, is het duidelijk dat ons iets te wachten staat. Klopt. Ze heeft prachtige liedjes in voorraad. Bijvoorbeeld het ijzingwekkend ontroerende vers waarmee ze in de finale de uitzinnige sfeer van een overkokende zaal abrupt en gedurfd afbreekt… En als je die website gaat bekijken, luister dan vooral even naar de liedjes!

Mrs. T. kan je deze voorstelling van harte aanraden! Claudia komt vast en zeker bij jou in de buurt.

Ben jij ook ooit aangenaam verrast door een (theater)voorstelling en welke voorstelling was dat dan en waarom?