De vliegeraar

Met spijt in het hart heeft Mrs. T. vorige week De Vliegeraar van Khaled Hosseini uitgelezen. Wat een prachtig boek!

Op de achterflap: Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een eind aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader vluchten naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem terug naar Afghanistan waar Amir wordt geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om de oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem mee in een huiveringwekkend avontuur.

Deze omschrijving doet wat Mrs. T. betreft geen recht aan het boek. Het boek is veel meer: rauw, eerlijk, boeiend, aangrijpend, mooi, spannend, ontroerend, heftig, meeslepend. Kortom: een echte aanrader.

Heb jij De Vliegeraar al gelezen? Wat vond je ervan? En mocht je het boek nog niet gelezen hebben, het is een heuse aanrader!