Bedtijd

Grote Zus is zeven en haar bedtijd is 19.00 uur. Op dinsdag- en donderdagavond is het wat later in verband met de clubjes waar ze op die avonden heen gaat. En soms mag ze op vrijdag- of zaterdagavond ook wat later opblijven, met een heus bakje chips! En dan is het dus feest.

De laatste tijd moppert Grote Zus over haar bedtijd. ‘Er is niemand die zo vroeg naar bed moet als ik’, confronteert ze ons met zoveel onrecht.

Dat kan dan wel zo zijn, denkt Mrs. T., maar Grote Zus heeft een goede nachtrust nodig. Soms is ze ‘s ochtends niet eens uit bed te krijgen na het klokje rond geslapen te hebben. En is het dan echt zo verschrikkelijk vroeg, 19.00 uur als je zeven bent en druk bent met opgroeien, naar school gaan, ontdekken en leren, spelen met vriendinnetjes en nog heel veel meer?

Grote Zus mag altijd nog een tijdje lezen in bed, dat doet ze graag en als ze gaat slapen dan zet ze heel zachtjes een CD met verhaaltjes op. Soms zegt ze stoer ‘ik blijf tot negen uur lezen’, maar de realiteit is dat ze om kwart voor acht al onder zeil is.

Wat vind jij? Is 19.00 uur echt absurd vroeg? Als je zelf kinderen hebt, hoe laat gaan die dan naar bed? En wat kan jij je nog herinneren van je eigen bedtijd vroeger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *