Kerstmarkt

Op de school van Grote Zus werd als afsluiting van het jaar een heuse kerstmarkt georganiseerd. Tijdens de ‘creamiddag’ van vorige week hebben alle kinderen verschillende kunst-kerst-werkjes gemaakt. En die werkstukjes werden tijdens de kerstmarkt te koop aangeboden.

Verder was de jeugdafdeling van de fanfare aanwezig die een aantal stemmige nummers ten gehore bracht. De kinderen mochten zelf ook op instrumenten spelen en er was een wedstrijd: wie kon het langst geluid uit een trompet krijgen. Verder waren er diverse spelletjes te spelen en mocht men op de foto met de vertrekkend schooldirectrice.

Voor de spelletjes, op de foto met de directrice en de koffie en thee werd ook een kleine bijdrage gevraagd. Mrs. T. is penningmeester van de oudervereniging en zij was verantwoordelijk voor de opbrengst van de koffie/thee. Uiteindelijk heeft de koffie-/theeverkoop € 74,96 opgebracht. De totale kerstmarkt heeft overigens ruim € 650,00 opgebracht. Waarvoor hulde!

De totaalopbrengst wordt gedoneerd aan het Lilianefonds. De kinderen hebben op school veel informatie gekregen over dit goede doel en Grote Zus heeft er thuis volop over verteld. Mrs. T. vindt het een prima actie van de school en het doet haar goed dat de kinderen zo enthousiast bezig zijn om zoveel mogelijk geld binnen te halen.

Het was hartstikke druk met kinderen (uiteraard), ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes. Eigenlijk was het zelfs een beetje te druk. Maar het was erg gezellig en buitengewoon geslaagd.

Hoe werd vroeger bij jou de kerstvakantie ingeluid of hoe gaat dat nu bij jouw kind(eren) op school?