Working 8 to 5

Mrs. T.’s eerste werkdag in het nieuwe jaar zit er inmiddels op. En dat was dan meteen weer een hele werkdag!

Het ouderschapsverlof dat Mrs. T. een hele tijd geleden opgenomen had liep per 31 december af en dat betekent dat de extra uurtjes vrij verleden tijd zijn. Mrs. T. heeft voornamelijk gebruik gemaakt van de ouderschapsverlofregeling om met Grote Zus naar de zwemles te kunnen. Die zwemles was op een moment dat Mrs. T. moest werken. In eerste instantie ging oma met Grote Zus naar de zwemles, maar na de geboorte van Kleine Zus werd dat natuurlijk lastig. Het opnemen van het ouderschapsverlof was een perfecte manier om dit op te vullen.

Uiteindelijk heeft Mrs. T. daardoor een hele tijd een heerlijk werkrooster gehad. In plaats van de 24 uur die ze normaal werkt mocht ze op dinsdag en donderdag om 15.00 uur al uitklokken. Nou was Grote Zus veel eerder klaar met zwemles dan het ouderschapsverlof op was en daarom heeft Mrs. T. het laatste jaar kunnen genieten van een aantal heerlijke uurtjes thuis zonder kleine mensjes om haar heen.

Maar ja, het is gedaan met dit luizenleventje. Mrs. T.’s werkdagen zijn nu weer dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Binnen die tijd dient ze 24 uur te maken en af en toe een overuurtje is ook wel heel lekker. Zeker als je je realiseert dat Mrs. T. per jaar 105 vakantie-uren krijgt (= bijna 4½ week vakantie) en dat is niet echt een vetpot. Toch? Gelukkig krijgen we wel de mogelijkheid om extra vakantie-uren te kopen en dat heeft Mrs. T. dan ook maar gedaan zodat ze wat royaler in haar vrije dagen zit.

Hoeveel uur werk jij eigenlijk, op welke dagen, wellicht in ploegendienst? En hoeveel vakantiedagen krijg jij per jaar?