Yes, we have no bananas

Mrs. T. is nooit te beroerd om te leren. En Mrs. T. is zéker nooit te beroerd om een theater te bezoeken. Zo kon het dus gebeuren dat Mrs. T. gisterenavond een heus theaterconcert van de BZB bezocht.

Nou is de BZB niet het soort band waar Mrs. T. normaal gesproken van houdt, verre van zelfs. Van oorsprong is het een band die veel optreedt in van die grote feesttenten. Het bier vloeit en sproeit dan rijkelijk en daar is Mrs. T. niet bepaald dol op. BZB staat overigens voor Band zonder Banaan (dat typeert het niveau ook wel een beetje nietwaar?).

Van verschillende kanten heeft Mrs. T. echter mogen vernemen dat de BZB en hun theatertours helemaal geweldig zijn. Mr. T. is al twee keer eerder naar een theaterconcert van deze groep gegaan en ook hij vond dat Mrs. T. de stap maar ‘ns moest wagen. Voorwaarts dus naar het theater waar onder meer W en E ook zouden zijn. Na een telefonisch contact afgelopen dinsdag hebben we elkaar niet meer gesproken, dus het was sowieso goed om elkaar even te zien.

Terug naar het optreden. Het was geweldig! De BZB is een groep hier uit de buurt en dat scheelt waarschijnlijk sowieso wat de respons van het publiek betreft. Men speelde aanstekelijke nummers en tussen de nummers door waren er erg grappige mini-optredentjes. De mannen staan keuring in pak op het toneel en over het algemeen zien ze er vrij apetijtelijk uit. De sfeer in de zaal was prima en op het podium was men erg enthousiast. Al met al heeft Mrs. T. zich dus prima vermaakt! Als je de BZB niet kent en ze komen in de buurt, Mrs. T. zou zeggen: laat je verrassen!

Na het optreden hebben we nog dik een uur in het theatercafé doorgebracht. Uiteraard hebben we (vooral met W) gesproken over de verbroken relatie. En dat was goed. Dat voelde goed. W komt er wel. Over E hebben we triest genoeg onze twijfels.

Door welk optreden bent u ooit aangenaam verrast?