Snoeien

In de achtertuin van huize Mrs. T. staan twee grote bomen, een plataan en een kastanje. Een jaar of 8 geleden werden beide bomen zo overheersend dat we besloten uit allebei de bomen de top te halen. Opa is heel goed met de kettingzaag, dus hij klaarde dat klusje in no time. Het leverde naast een heleboel extra licht in de tuin ook een veel mooier achteruitzicht op.

De kastanje laten we sindsdien met rust, niet in het minst omdat hij lijdt aan de kastanjeziekte. Meneer Plataan echter wordt elk jaar helemaal teruggesnoeid en dat is precies wat Mr. T. en opa gisteren hebben gedaan. Stoere kerels nietwaar?

Als je beide takkenbundels zo op de grond ziet liggen, dan lijkt het alsof er maar weinig takken verwijderd zijn. Dat is niet bepaald het geval. In de zomer is de plataan een prachtige, volle boom. Hij lijkt er wel bij te varen, bij die jaarlijkse knipbeurt.