Uitstrijkjes

Vanaf het dertigste levensjaar worden vrouwen opgeroepen voor een uitstrijkje. Zo ook Mrs. T.. Zonder enige reden om te twijfelen aan een goede uitslag ging Mrs. T. naar de huisarts.

Helaas, de uitslag was niet goed. Er waren afwijkende cellen gevonden en behandeling was nodig. Uiteindelijk zijn er twee medische ingrepen (conisatie en cryochirurgie) nodig geweest om de afwijkende cellen te verwijderen en een goede uitslag van het controle-onderzoek te krijgen. De doorlooptijd van deze hele toestand was ruim twee jaar. Nu is het niet zo dat Mrs. T. gedurende die jaren continu met de situatie bezig was, natuurlijk niet. Maar het heeft altijd op de achtergrond meegespeeld. En zeker in de periodes dat er weer een behandeling of controle-uitstrijkje moest plaatsvinden was Mrs. T. erg emotioneel. Het heeft -kortom- veel indruk gemaakt op Mrs. T.. En nog.

Mrs. T. hoorde deze week van de website: Bescherm je dochter. Helaas bestond deze site niet toen Mrs. T. er mee geconfronteerd werd. Mrs. T. had er ongetwijfeld veel aan gehad. Ga eens op de site kijken en doe er je voordeel mee.

Uitstrijkjes laten maken, het zal voor geen enkele vrouw haar favoriete tijdverdrijf zijn, maar het is verschrikkelijk belangrijk!