Leuker kunnen ze het niet maken

Zo, de aangifte is de deur uit (en jawel, via digid.nl). Sinds jaar en dag wordt de aangifte ingevuld door een vriend van Mrs. T.. Eerlijk gezegd denkt Mrs. T. er niet eens aan om dat zelf te gaan doen/proberen. Financiƫle zaken interesseren Mrs. T. niet (tja, sorry, niet goed natuurlijk, maar wel de waarheid) en ze begrijpt er ook helemaal niets van. Mrs. T. is van het principe: geld moet rollen (ze hebben het niet voor niets rond gemaakt!). Mr. T. zou de aangifte best zelf kunnen doen (en hij zou het ongetwijfeld ook nog allemaal begrijpen als hij zich erin zou verdiepen), maar hij vindt het wel prima zo.

Onze ‘invuller’ vindt het hartstikke leuk om te doen (hij is accountant) en hij vindt het zelfs een soort sport om de aangifte zo gunstig mogelijk te maken. Ook dit jaar krijgen Mrs. T. en Mr. T. daarom weer een leuk bedrag terug.

Vul je de aangifte zelf in of doet iemand anders dat voor jou? Enne, valt het mee of tegen dit jaar?

1 gedachte op “Leuker kunnen ze het niet maken

  1. De heer Plato vult elk jaar zijn eigen aangifte in. Dat kost hem betrekkelijk weinig moeite omdat het digitale formulier voorzien is van een helpfunctie. De heer Plato bevindt zich bovendien in een gemakkelijke situatie, want alleen maar AOW + pensioen een beetje spaargeld. Dat weet de belastingdienst tegenwoordig allang dus de heer Plato hoeft het alleen maar na te kijken, te ondertekenen en de ether in te zenden. Elk jaar krijgt de heer Plato ongeveer hetzelfde bedrag te betalen want de zaken zijn aardig stabiel. Dat bevalt de heer Plato wel en hem hoor je dan ook niet mopperen. Bij hem hoeft geld overigens niet te rollen want hij betaalt de meeste dingen digitaal en die zijn veel minder rond dat de fysieke pecunia.
    De heer Plato groet u hartelijk en wenst u bovendien een hoge belastingteruggave.
    WG. de heer Plato.

Reacties zijn gesloten.