Leuke dingen voor de mensch

Mrs. T. las een tijd geleden een logje over concerten die de blogger in het verleden bezocht heeft. Bij het lezen van zo’n verhaal begint het bij Mrs. T. aan alle kanten te kriebelen en te borrelen. Oh ja, concerten, die heeft Mrs. T. toen ze nog ‘jong en wild’ was een heleboel bezocht.

Door dat logje realiseerde Mrs. T. zich dat er ergens nog een hele stapel concertkaartjes moest liggen. Op zoek dus en op zolder (waar anders?) gevonden. Helaas ontbreken er wel wat kaartjes. En da’s best een beetje jammer natuurlijk. Aan elk concert kleven ook nog een heleboel herinneringen. De lezer begrijpt wellicht dat het een hele tijd duurde voordat Mrs. T. de eerste letters van dit logje typte.

Concerten

Genesis (Londen, 1989), Pink Floyd (1989 2x), Paul Young, Chris Isaak, Billy Idol, Sinaed O’Connor (1990), The Wall Roger Waters (1990, val van de muur Berlijn), David Bowie (1990, 1994, 1996), Bryan Adams (1991, 1992), Depeche Mode (1993), The Nits (1991), Eric Clapton and Elton John (1992), Alan Parsons Project (1994), Laura Pausini (1994, alleen maar omdat Mrs. T. niet alleen naar Bowie wilde en een vriend van haar niet alleen naar Laura), Heineken Night of the Proms (1994, 1995), René Froger (1995, verdrongen denkt Mrs. T., want ze wist echt niet meer dat ze hier heen is geweest), Toto (1996), Bryan Ferry, The Kelly Family (1997, 1999), Andrea Bocelli (1998), Doe Maar (2000), Vrienden van Amstel live (2002). Van de concerten zonder jaartal is Mrs. T. helaas de kaartjes kwijt.

Theater

Wat Mrs. T. op een gegeven moment niet meer zag zitten was het staan in een arena en toen ontdekte ze eerst de (grote) musicals en later allerlei soorten ander vermaak (van toneel, tot cabaret, tot opera, tot dansvoorstellingen etcetera, etcetera). Vanaf 1991 bezocht Mrs. T.: Les Miserables, Josephine, Sarafina, Man van la Mancha, Rob de Nijs (6x) , The Phantom of the Opera, Revue Revue, De Tommies, The sound of Motown, Blad van Klein, Theo Maassen (5x), Youp van ‘t Hek, Up with people, All you need is lach, Chess, Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, Daniël Maandag, Je Anne, My fair lady, Die Zauberflöte, Paul de Leeuw, Anatevka, Dag vreemde man, La Traviata, Sound of music, Evita, Harrie Jekkers, Design for living, Karpaten!, Carmen, Moeder courage, Zzinderella, Hans Liberg, Moeder India, West Side Story, Jeans (4x), Grease, Herman Finkers, Sissi, The Nits (2x), Ernesto & Marcellino (2x), Het Groot niet te vermijden, Boudewijn de Groot (2x), Creme Fraiche, De Vliegende Panters (3x), Pocahontas, Cyrano, Spirit of the dance, Plien en Bianca, De Tweeling, Slask, Karin Bloemen, Lebbis en Jansen, Rowwen Heze, Acda & De Munnik, Jochem Myjer (2x), Elisabeth, Marc-Marie Huybregts (3x), Fire of dance, Sjaak Bral, Schudden (2x), Aïda, Najib Amhali, Gerard van Maasakkers (6x), Mark van de Veerdonk (2x), Arie & Sylvester (2x), Frank Boeijen (4x), Mathilde Santing, Shaolin Monniken, Rapalje, Claudia de Breij, Band zonder Banaan, Jörgen Raymann.

Wellicht valt de variatie in het geheel je op. Maar dat is dan ook juist wat Mrs. T. zo leuk vindt. Iemand hoeft maar te vragen ‘ga je mee naar …’ en Mrs. T.’s antwoord is in 99% van de gevallen volmondig: JA!

Ook met Grote Zus gaat Mrs. T. regelmatig naar het theater. En dat zijn dan altijd middagen of avonden om in te lijsten. Grote Zus geniet van de voorstelling en Mrs. T. geniet van de voorstelling én van Grote Zus’s plezier.

Al met al heeft deze hobby een lieve duit gekost, maar het is elke cent meer dan waard geweest. Als in mei de theaterprogramma’s van het nieuwe seizoen verschijnen dan zijn Mrs. T. en Mr. T. er als de kippen bij om hun bestelling te plaatsen.

Wat is jouw grootste hobby, en hoeveel heb je er eigenlijk (financieel) voor over?