Ere wie ere toekomt

Gisteren vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. Wat sommige mensen betreft heeft het Hare Majesteit behaagd hen te voorzien van een koninklijke onderscheiding. In Mrs. T.’s gemeente zijn 10 personen onderscheiden. En daarvan komt één vrouw uit ons dorp. Volgens Mr. T. (die haar redelijk goed kent) heeft zij haar lintje dubbel en dwars verdient.

Mrs. T. vindt het wel iets hebben, die lintjesregen. Het hoort toch bij de cultuur van Nederland. In de krant stond deze week een artikel waarin de vraag werd gesteld waarom kinderen (of jonge mensen) niet in aanmerking kunnen komen voor een lintje. Daar heeft Mrs. T. toch wel wat moeite mee. Een lintje krijgt men toch als men zich jarenlang, belangenloos en vaak in alle bescheidenheid heeft ingezet voor anderen? Kinderen die iets uitzonderlijks presteren mogen daarvoor best in het zonnetje gezet worden, maar in Mrs. T.’s ogen niet door middel van een lintje.

U begrijpt wellicht welke kant Mrs. T. op wil met haar vragen van vandaag: wat vind jij van de traditionele lintjesregen, moeten kinderen ook in aanmerking komen voor een lintje en wie zou jij voor willen dragen voor een lintje?

2 gedachten over “Ere wie ere toekomt

  1. Nou ja zeg, hoe kom jij nou op dit heel oude logje terecht? Ik heb het volgens mij zelfs overgezet voordat ik aan deze nieuwe functie begon, want ik kan me niet eens herinneren dat ik het overzette. ;-)

  2. En dit jaar deel jij ze (bijna helemaal) zelf uit die bijzondere lintjes voor bijzondere mensen!

Reacties zijn gesloten.