Aapeekaatje

Hoera, we hebben er weer zeven hele centimeters en wel 1.540 grammen extra bij om van te houden! Het meisje is nu 93 centimeter groot (en da’s dus 6 hele centimeters meer dan Grote Zus toen zij twee was) en weegt 13.200 gram.

Daags voor haar tweede verjaardag werd Kleine Zus verwacht op het consultatiebureau. Regelmatig leest Mrs. T. op verschillende weblogs horrorachtige verhalen over het consultatiebureau, Mrs. T. heeft er eigenlijk nog nooit vervelende ervaringen gehad.

Omdat Grote Zus vakantie had gingen we met ons drietjes naar het bureau. We waren snel aan de beurt en het kleine meisje wilde best wat blokjes in de blokkenstoof doen. Ook een torentje bouwen van 6 blokjes vond mevrouw geen probleem. De andere testen werden ook zonder al te veel drama uitgevoerd (alhoewel mevrouw de stethoscoop wel een heel eng machien vindt).

En dan het lopen/spelen met de bal. Tja, wat kan Mrs. T. erover zeggen. Kleine Zus loopt een beetje stijfjes, daar zijn Mr. T. en Mrs. T. het wel over eens. Daags voor de bureaudag is Kleine Zus ook nog eens een keer flink gevallen en daar zou ze dus nog extra last van kunnen hebben. In ieder geval, het houterige bewegen is niet zoals het hoort. Daarom gaan we over een maandje nog een keer. De arts zal dan alleen aandacht schenken aan de grove motoriek. Mrs. T. maakt zich vooralsnog geen echte zorgen, zeker gezien het feit dat Grote Zus op die leeftijd ook wat trok met haar beentjes en wat stijfjes was.

Oh ja, schreef Mrs. T. toen dat het bureau blijkbaar voor het laatst op die lokatie was, onder zware politieke druk is het bureau vandaag weer voor het eerst terug op haar oude stek. En dit stukje plaatselijke geschiedenis mag Kleine Zus dan maar mooi allemaal meemaken. Beetje jammer alleen dat er nu geen fotograaf was!