Weels

Vanochtend vroeg zijn Mrs. T.’s ouders vertrokken voor een drieweekse reis door Wales.

Vindt Mrs. T. het normaal gesproken al best heel lang duren als haar ouders op vakantie gaan, nu ziet ze er eigenlijk behoorlijk tegenop. Natuurlijk gaat het langzaam maar zeker beter met Mrs. T.’s lijf en haar gemoedstoestand, maar echt ‘hiep-hoi’ is het toch ook niet.

Soms had Mrs. T. het idee dat haar moeder wilde vragen of Mrs. T. wilde dat ze thuis zouden blijven. En als Mrs. T. dan ‘ja’ zou hebben gezegd, dan hadden ze dat waarschijnlijk ook nog wel gedaan ook. Maar er is niet over gepraat *. En dat is eigenlijk maar beter ook natuurlijk. Want Mrs. T. zou zich dan juist weer schuldig gevoeld hebben als ze hun reis zouden annuleren (ook al doen ze dat natuurlijk met alle liefde. Hoe raar zitten verhoudingen soms in elkaar???). Maar ze heeft het niet gevraagd, te meer ook omdat Mrs. T.’s vader eigenlijk niet zo heel goed in de gaten heeft hoe kl*te het soms met Mrs. T. gaat. Mrs. T. denkt ook niet dat haar vader deze situatie ‘ernstig’ genoeg vindt om voor thuis te blijven en wil het haar moeder ook niet aandoen om daar tussenin te moeten zitten. Voor meer uitleg over hoe Mrs. T. haar ouders ziet, lees dit logje maar eens.

Mrs. T.’s moeder vertelde ooit het verhaal dat zij op vakantie gingen terwijl haar vader erg ziek was. Niet alleen zij was op dat moment op vakantie, maar op één na ook haar zussen en broers. Genoten van die vakantie heeft ze dus helemaal niet, ze moest veel te vaak aan haar vader en moeder thuis denken. Ze zei daarna dat ze nooit meer op vakantie zou gaan als niet alles in haar directe omgeving okay zou zijn.

Haar ouders reizen met hun eigen camper door Wales, de reis is tot in de puntjes voorbereid en ze overnachten gelukkig altijd op campings (dat was een paar jaar geleden nog wel anders, Mrs. T.’s vader is dol op ‘wild camperen’). Het idee dat ze dat doen is een grote geruststelling voor Mrs. T.. Verder is Mrs. T.’s vader vrachtwagenchauffeur geweest, dus ook het vele (links) rijden is voor hem geen enkel probleem.

Mrs. T. gunt het haar ouders zo verschrikkelijk om deze reis te maken. En Mrs. T. redt zich heus wel met lief Mr. T. in de buurt en twee heerlijke meiden. Eén conclusie die Mrs. T. kan trekken is in ieder geval deze: Mrs. T. is een echt moederskind!

* Uiteindelijk is er wel over gepraat trouwens. Mrs. T. had dit logje al op zondag geschreven en op de wekelijkse maandagavond-mama-avond hebben Mrs. T. en haar moeder het er wel even over gehad. Ze zouden thuis gebleven zijn als het echt nodig geweest was. Maar ze denken ook dat het goed is dat ze gaan. Vooral voor Mrs. T..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *