Obsessies

Mrs. T. dacht dat ze alle boeken van Olivia Goldsmith al in haar boekenkast had staan. Dat bleek niet het geval te zijn. Nota bene bij de Hema trof Mrs. T. vrij recent het boek ‘Obsessies’ aan. En dat boek dat is dus al van 1994. In ieder geval: Mrs. T. heeft het boek uit en het was een prima boek.

Wellicht ken je de film ‘The first wives club‘? Die film is gebaseerd op een boek van Olivia. Andere boeken zijn: Wraakgodinnen, Mr. Big, Vlammend hart, Intriges, Illussies, Moeder is onmogelijk, Foute mannen en Switch. De boeken (meestal toch wel zo’n 400 bladzijdes) van Oliva lezen allemaal gemakkelijk weg.

Het zijn boeken die -wat Mrs. T. betreft- toch wat meer om het lijf hebben dan de chicklit van Jill Mansell en Sophie Kinsella (en ook die boeken staan overigens in Mrs. T.’s boekenkast). Geen hoogdravende geschriften, maar gewoon heerlijk weglezen en toch een heleboel beleven. De boeken spelen zich af in de grote steden van Amerika en de nodige glamour is aanwezig. De hoofdrol is altijd weggelegd voor een vrouw (of vrouwen), natuurlijk maakt zij allerlei vervelende dingen mee, uiteindelijk echter komt ze er sterker en beter uit. Humor is een ingrediĆ«nt dat Olivia rijkelijk in haar boeken toepast. Kortom lekker leesvoer!

De boeken van Olivia zijn wel een beetje te vergelijken met de boeken van Jackie Collins, Judith Krantz en Sidney Sheldon. Het enige verschil is nu dat Mrs. T. de boeken van deze drie schrijvers op dit moment niet meer zo geweldig vindt (terwijl ze ze een 15 jaar geleden verslond) terwijl Olivia haar nog best wel weet te bekoren.

Olivia zelf is op een enigszins tragische manier aan haar einde gekomen: ze overleed aan complicaties tijdens plastische chirurgie.

Ken jij de boeken van Olivia Goldsmith? Of wellicht die van Jackie Collins, Sidney Sheldon of Judith Krantz? Wat vind jij van hun boeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *