Zakgeld

Een jaar of twee jaar geleden zijn Mr. T. en Mrs. T. begonnen met het geven van zakgeld aan Grote Zus. Dat was geen succes. We vergaten het bijna iedere week, Grote Zus vergat het ook en al vrij snel hielden we het voor gezien. Grote Zus was er nog te jong voor en wij wellicht ook.

Grote Zus wordt eind van de maand acht en we menen een nieuwe poging te moeten gaan wagen: Grote Zus gaat zakgeld krijgen! We denken aan een bedrag van € 1,00 per week, te geven op zondag. Volgens het Nibud is dat een mooi bedrag.

Het is onze bedoeling dat ze het grootste deel gaat sparen en van wat er overblijft mag ze af en toe wat kopen.

Mrs. T. kreeg zelf vroeger al vrij vroeg kleedgeld (van zakgeld kan ze zich niet veel herinneren). Als ze het zich goed herinnert dan kreeg ze ƒ 100,00 per maand. Een echt succes was het niet, ging Mrs. T. op pad voor nieuwe kleding, kwam ze thuis met een LP van David Bowie of iets dergelijks. Maar uiteindelijk leerde Mrs. T. toch wel met geld omgaan.

Mrs. T. doet weer ‘ns wat vergelijkend warenonderzoek (daar doen we allemaal ons voordeel mee nietwaar?) en vraagt je de volgende vragen te beantwoorden: Kreeg jij vroeger zakgeld (of kleedgeld) en hoe doe (deed) je dat met jouw kind(eren)? Hoe oud zijn ze en hoeveel krijgen ze, op welke leeftijd begon je ermee en wat zijn de afspraken over het besteden van het geld?