Vriendenboekje

Voor haar vijftiende (in 1985) verjaardag kreeg Mrs. T. van haar vriendinnen E en M een vriendenboekje. Nu lopen kinderen van 4 of 5 jaar al met die boekjes rond, maar vroeger (!) dus pas rond hun 15de. Het zou natuurlijk ook zo maar kunnen dat Mrs. T. en haar vriendinnen hopeloos achter waren.

In ieder geval: het boekje is helemaal ingevuld door Mr. T.s, vriendinnetjes en klasgenootjes. De Mr. T.s en vriendinnetjes zijn eigenlijk allemaal nog in beeld. De klasgenootjes niet bepaald. Wel is er over een tweetal maanden een reünie van de middelbare school. Mrs. T. denkt daar wel heen te gaan.

Op de eerste foto een deel van de antwoorden die Mrs. T. 22 jaar geleden gaf. De tweede foto bevat de antwoorden van vriendin E en de derde foto die van een klasgenootje. Van de liefste wens van E en Mrs. T. is uiteindelijk niet veel terecht gekomen!

 
Je begrijpt het al, Mrs. T. zou Mrs. T. niet zijn als ze jou niet zou vragen om ‘ns terug te gaan naar de tijd dat je zelf een jaar of 15 was (zet er ook even het jaartal bij voor de duidelijkheid) en onderstaande vragen in te vullen (voor zover je de antwoorden nog weet).

 1. Mijn fijnste schoolvak: …
 2. Mijn hobbies: …
 3. Mijn favoriete sport: …
 4. Mijn idool: …
 5. De beste (pop)groep: …
 6. Tophit: …
 7. Het beste TV-programma: …
 8. Mijn mooiste film: …
 9. Mijn lievelingsdier: …
 10. Het lekkerste eten: …
 11. Ik hou helemaal niet van: …
 12. Het meest houd ik van: …
 13. Mijn liefste wens: …
 14. Wat ik later worden wil: …